Contactati-ne la 0262-227954
Contactati-ne la 0262-227954

Coroana dentara metalo-ceramica sau din zirconiu? Ce alegem?

Posted on: aprilie 25th, 2019 by admin No Comments

Deoarece am observat ca majoritatea pacientilor nu stiu diferentele dintre o coroana dentara metalo-ceramica si una din zirconiu, am ales sa raspundem la intrebarile pe care acestia le adreseaza frecvent.  

In primul rand este important ca pacientul sa stie ce este coroana dentara si care este rolul acesteia.

Coroana dentara este o lucrare protetica ce inveleste dintele dupa ce acesta a suferit anumite probleme. Problemele se pot raporta atat la estetica dintelui, cat si la rezistenta lui.

Asa cum am explicat in unul dintre articolele anterioare, exista multe tipuri de coroane dentare. Toate au si avantaje, dar si dezavantaje referindu-ne la pret, durata de viata sau ceea ce tine de estetica.

In acest articol ne vom raporta numai la alegerea dintre coroana dentara metalo-ceramica si cea din zirconiu. Ele par asemanatoare, insa in substrat exista niste caracteristici care fac diferenta.

 

Coroana dentara metalo-ceramica

 

 1. Ce este coroana metalo-ceramica?

Coroana dentara metalo-ceramica reprezinta o imbinare perfecta a rezistentei mecanice a metalului cu calitatile estetice ale ceramicii sau portelanului.

Coroana prezinta un schelet metalic ce este acoperit total sau partial de materialul ceramic.

 

 1. Care sunt avantajele unei coroane dentare metalo-ceramice?

Cele mai importante avantaje pe care coroana dentara metalo-ceramica le prezinta sunt:

aspectul aproape de natural – o coroana metalo-ceramică se reamarca si ea printr-un aspect natural. Are la baza un suport de metal, peste care se adaugă un strat de ceramica, pentru un aspect cat mai frumos.

rezistenta si stabilitate date de suportul metalic, un aspect important pentru pacienti. O coroana metalo-ceramica asigura o durata mare de viata a dintelui si un grad ridicat de rezistenta.

 

 1. Care sunt dezavantajele pe care le prezinta coroana dentara metalo-ceramica?

Cele mai importante dezavantaje pe care coroana dentara metalo-ceramica le prezinta sunt:

– exista riscul ca, pe masura ce pacientul inainteaza in varsta, gingiile sa se retragaRezultatul este un aspect estetic neplacut, deoarece metalul se va vedea la baza dintelui

procesul de realizare a coroanelor metalo-ceramice necesita o preparare invaziva a dintelui, cu sacrificarea structurii dentare destul de mult.

 

 1. Exista riscul ca albirea dentara sa afecteze coroana metalo-ceramica?

Culoare lucrarii ramane neschimbata indiferent de ce metoda de albire a dintilor alege pacientul.

 1. Cum trebuie intretinute lucrarile metalo-ceramice?

Pacientii trebuie sa vina la medicul stomatolog o data la sase luni pentru a se asigura de intretinerea corespunzatoare a acestor lucrari.

 

 1. Cand trebuie sa inlocuim coroanele dentare metalo-ceramice?

Daca sunt respectate sedintele la stomatolog, coroanele dentare metalo-ceramice pot avea o durata de viata cuprinsa intre 7 si 10 ani.

 

 1. Cand trebuie sa apeleze pacientul la coroane dentare metalo-ceramice?

Coroanele dentare sunt necesare in momentul in care dintii prezinta afectiuni ale cariilor si nu mai pot fi restaurati cu plombe. In general, pacientii sunt indrumati sa apeleze la coroane dentare metalo-ceramice in momentele in care dintele afectat isi pierde din rezistenta.

 

Coroanele dentare din zirconiu

 

 1. Ce sunt coroanele dentare din zirconiu?

Asa cum am explicat si in articolele anterioare, zirconiul este un material aparut de putin timp si este privit de catre stomatologi precum cel mai rezistent material.

 

 1. Care sunt avantajele unei coroane dentare din zirconiu?

 

Zirconiul este preferat in primul rand pentru coroanele pe dintii naturali, in special dintii frontali
(din fata), dar si laterali.
 
De asemenea, se poate folosi ca punte intre dintii naturali, dar cu precautie, in functie de fortele masticatorii aplicate deoarece se poate sparge, este casant).

Principalele caracteristici ale unei coroane dentare din zirconiu sunt:

 • Fata de metal, zirconiul se adapteaza mult mai usor fizionomiei, iar stomatologii il recomanda pentru dintii frontali, datorita aspectului
 • In cazul unei coroane metalo-ceramice pot aparea reactii adverse. Zirconiul nu prezinta acest risc de a fi respins de gingie.
 • Diferenta dintre coroane metalo-ceramice si cele din zirconiu este legata de estetica, in mare parte.

 

 1. Care sunt dezavantajele unei coroane din zirconiu?

Rezistenta zirconiului nu este mai mica decat cea a metalului. Zirconiul este cel mai dur, dar nu cel mai rezistent. Si acesta insa, este casant (se poate sparge).

 

 1. Exista riscul ca albirea dentara sa afecteze coroana din zirconiu?

La fel ca si in cazul coroanei dentare metalo-ceramice, nici in cazul celei din zirconiu nu exista niciun risc ca procedura albirii dentare sa afecteze coroana.

 1. Cum trebuie intretinute coroanele dentare din zirconiu?

Exact ca si in cazul coroanelor dentare metalo-ceramice, si cele din zirconiu presupun aceiasi grija. Pacientii trebuie sa vina la medicul stomatolog o data la sase luni pentru a se asigura de intretinerea corespunzatoare a acestor lucrari.

 

 1. Cand trebuie sa inlocuim coroanele dentare din zirconiu?

Toate coroanele dentare au o durata de viata foarte lunga, nedefinita, ele sunt indistructibile in general,  in afara de cele din compozit si rasini acrilice.
Doar in situatii speciale ele se pot distruge (in general, in momentul in care se retrage gingia sau dintii devin mobili).

 

 1. Cand trebuie sa apeleze pacientul la coroane dentare din zirconiu?

Momentele in care pacientul are nevoie de o corana dentara le cunoastem deja. Insa cel mai bine este sa lasam medicul stomatolog sa ne indrume in luarea unei decizii asupra tipului de coroana de care avem nevoie.

Daca dintele si-a pierdut foarte mult din rezistenta se poate ca medicul sa ia decizia unei coroane dentare metalo-ceramice.

Daca insa dintele nu are un aspect estetic frumos, insa rezistenta lui este buna, medicul poate opta spre alegerea unei coroane dentare din zirconiu. Parerea medicul stomatolog este bine de luat in consideratie de fiecare data.

 

 1. Care este raportul dintre calitate si pret?
Pretul unei coroane dentare din zirconiu este mai ridicat decat cel al uneia metalo-ceramice, deoarece se foloseste tehnologie mult mai noua si mai scumpa (sisteme computerizate).

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate. Intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie ne asiguram ca pacientii se simt confortabil.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Coroane dentare din zirconiu – rezistenta danturii

Posted on: aprilie 25th, 2019 by admin No Comments

Coroane dentare  – sunt lucrari protetice care ajuta la mentinerea dintelui ce sufera de anumite probleme, cum ar fi carii avansate sau o forma neregulata.

Coroanele dentare acopera sau invelesc partea vizibila a dintelui pentru a-i reda forma initiala. Astfel, ea preia toate functiile prinicipale ale unui dinte.

Ca pacient, nu trebuie sa uitam de faptul ca pentru rezultate bune si servicii de calitate trebuie sa fim atenti la medicii stomatologi la care urmam un tratament sau la care ne programam pentru o consultatie.

Functiile principale ale unei coroane dentare sunt:

 • Estetica
 • Functia masticatorie
 • Functia fonetica
 • Cresterea rezistentei dintelui

In acest articol ne-am propus sa detaliem tipurile de coroane dentare existente pe piata.

Pe langa coroane dentare din zirconiu mai exista si alte tipuri, in functie de preferintele pacientului sau de durata lor “de viata”.

Astfel, exista urmatoarele tipuri de coroane dentare:

Coroane dentare din metal

– metalele care sunt folosite in aceste lucrari dentare contin de obicei aliaje de aur, aliaje de paladiu sau aliaje de baza (crom sau nichel). Fata de alte tipuri de coroane dentare, lucrarile bazate pe metal necesita indepartarea structurii dintelui mai putin pentru ca interventia sa aiba success.

Coroanele dentare din metal sunt cele mai durabile si rezistente. Se sparg destul de greu si rezista la muscaturi puternice. Un dezavantaj insa il constituie faptul ca au o culoare metalica, culoare ce nu este foarte potrivita pentru dintii care se vad in momentul in care zambesti.

Coroane dentare din portelan

– acest tip de coroane au avantajul de a se potrivi foarte bine cu orice culoare a danturii. Acest lucru insemnand ca pot fi folosite pentru dintii din fata care se observ in momentul in care zambesti. Este bine de tinut minte faptul ca partea din portelan este mai slaba decat partea metalica. Coroanele din portelan sunt recomandate de obicei pentru dintii din fata, insa necesita a fi tinute sub observatie.

 

Coroane dentare din rasina acrilica

– acest tip de coroana dentara este una dintre cele mai ieftine si rapide. Dezavantajul cel mai mare al acestora este faptul ca nu au o durata mare de viata. Totodata, acestea prezinta un risc destul de mare de rupere decat cele din portelan combinat cu metal.

 

Coroane dentare din ceramica sau din portelan complet

– aceste coroane dentare asigura o potrivire completa cu dantura in ceea ce priveste culoarea si forma dintilor naturali. Coroanele dentare din ceramica sau din portelan complet sunt alese pentru dintii din fata.

Coroanele dentare din ceramica sunt cele mai scumpe, deoarece se foloseste un tip special de ceramica ce asigura o durata de viata mai mare, dar in acelasi timp si o estetica frumoasa.

Coroane din zirconiu

Zirconiul poate fi folosit in diferite scopuri, insa pentru prelucrare este nevoie de aparatura extrem de moderna.

Zirconiul este un material de culoare alba. In stomatologie nu se folosesc coroane dentare din zirconiu pur, ci o combinatie a acestuia numita oxid de zirconiu.

Zirconiul are mai multe proprietati:

 • Fiind de culoare alba, aceste coroane dentare din zirconiu au o estetica foarte frumoasa.
 • Deoarece se folosesc sisteme computerizate pentru aceste coroane dentare din zirconiu, sunt de o precizie foarte buna.
 • Atat materialul, cat si lucrarile din zirconiu sunt destul de scumpe, tocmai din cauza acestor proprietati importante si semnificative pentru pacient.

 

Zirconiul poate fi folosit în următoarele lucrari stomatologice:

 • Scheletul de sustinere al lucrarilor ceramice
 • Lucrari protetice numai din zirconiu – cum ar fi coroane dentare din zirconiu sau punti dentare.
 • Implanturi dentare

 

Coroane dentare din ceramica cu infrastructura din aliaj de aur

– un dezavantaj al acestui tip de coroana dentara il prezinta pretul destul de ridicat.

 

Coroane din ceramica cu schelet din titan

titanul este un material aprope la fel de rezistent precum aurul. Se folosesc de obicei pentru implanturi.

Coroane dentare din ceramic cu schelet metalic simplu

– acest tip de coroana dentara este potrivita atat pentru dintii din fata, cat si pentru cei din spate. Pretul unei astfel de coroane este destul de ieftin.

 

Coroane din compozit

– acestea au o durata de viata destul de mare, insa o rezistenta mai scazuta fata de coroanele dentare din ceramica sau zirconiu.

 

Coroane dentare PMMA

Acestea se realizeaza computerizat si sunt coroane provizorii pentru smile design.

 

Dintre toate aceste tipuri de coroane dentare, cele mai utilizate sunt acele coroane dentare din zirconiu. Acestea sunt preferate de majoritatea pacientilor deoarece materialul folosit este foarte rezistent. Acest beneficiu asigura o durata mai mare de viata a coroanei dentare.

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

 

Iti lipsesc toti dintii? Implant dentar total cu estetica maxima – Fast & Fixed Bredent

Posted on: aprilie 1st, 2019 by admin No Comments

Viata sociala a unui om este foarte importanta. Comunicarea si relationarea cu ceilalti are un rol esential in dezvoltarea si starea de bine a fiecaruia.

Sute de studii demonstreaza faptul ca un om are nevoie sa rada, sa intre in contact cu alte persoane pentru a putea avea o viata sanatoasa din punct de vedere psihic.

Insa, din pacate, anumite momente sau anumite situatii ii imping pe oameni sa nu poata avea o viata sociala foarte buna.

Una dintre situatii este reprezentata de problemele danturii. Desi multe persoane neglijeaza aceasta problema, dantura este o cauza foarte importanta cand vine vorba de viata sociala a unui om.

Sa ne imaginam ca unei persoane ii lipsesc toti dintii. Este de la sine inteles ca aceste persoane nu pot avea o viata sociala activa. Faptul ca dantura este incompleta este un aspect ce il face pe om sa nu poata zambi, rade sau chiar vorbi cu alte persoane.

Relationarea intre oameni este importanta. Relatiile pe care le formam ne ajuta sa ne dezvoltam si chiar sa facem fata mult mai usor la anumite probleme.

Deoarece la CTDental, echipa noastra este interesata atat de starea de sanatate a danturii unui pacient, dar si de o viata cat mai frumoasa si linistita, va recomandam cu incredere solutia perfecta pentru dintii mobil sau pentru o dantura incompleta: sistemul revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent.

Dupa cum am vorbit si in articolele anterioare, implantul dentar Fast & Fixed este o solutie perfecta pentru pacientii care se prezinta la stomatolog cu dinti lipsa sau cu mai multi dinti mobili.

Insa, fata de un implant obisnuit, Fast & Fixed prezinta mult mai multe avantaje care claseaza aceasta procedura intr-o categorie moderna si revolutionara:

 • Avantajul cel mai mare al sistemului de implanturi Fast & Fixed este ca acum pacientii au posibilitatea de a a-si construi zambetul intr-o singura zi. Astfel, isi pot relua imediat viata sociala.
 • Toti pasii care alcatuiesc aceasta procedura (extractie, implantare si restaurare) au loc intr-o singura zi, intr-o singura interventie.
 • Tocmai datorita faptului ca interventia dureaza atat de putin, confortul oferit pacientului este mult mai mare. Acesta va veni la stomatolog relaxat, stiind ca odata finalizata interventia, el va avea o dantura noua.
 • Procedura Fast & Fixed preia rolul si functiile danturi. Implanturile se vor simti exact ca dintii naturali.
 • Nici macar in cazul onorariilor pentru implementarea acestui sistem de implanturi Fast & Fixed de la Bredent nu exista un impediment pentru pacient. Pretul este fix si cunoscut de pacient inainte de inceperea procedurii.

Cele mai importante caracteristici ale sistemtului Fast & Fixed de la Bredent sunt:

 • Rapiditate
 • Tratament usor si revolutionar
 • Implanturi speciale
 • Aspect estetic deosebit
 • Fara durere

Cine poate apela la sistemul revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent?

 • persoanele care si-au pierdut toti dintii
 • persoanele care sunt nevoite sa poarte proteze dentare
 • persoanele care mai au pe arcada dinti sau radacini irecuperabile.

 

Intreaba medicul CTDental pentru mai multe informatii referitoare la implantul dentar.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954

Dinti noi intr-o zi – Fast & Fixed

Posted on: aprilie 1st, 2019 by admin No Comments

Ce este un implant dentar si cum putem avea dinti noi intr-o zi?

Implantul dentar este o piesa din titan pur, sub forma unui surub. Rolul acestuia este de a tine locul unei radacini naturale in osul maxilar, acolo unde dintele natural lipseste.

Implantul dentar rezolva lipsa unui singur dinte, nu este un sistem care ajuta la protezarea mai multor implante deodata. De asemenea, implantul dentar traditional nu rezolva problema sau preferinta pacientului de a avea dinti noi intr-o zi.

Doar cu ajutorul sistemului revolutionar Fast & Fixed de la Bredent, pacientul poate avea dinti noi intr-o zi.

Ce este sistemul revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent?

Implanturile dentare Fast & Fixed sunt cea mai buna si moderna solutie prin care se poate repara lipsa mai multor dinti (fata de un implant dentar obisnuit care rezolva lipsa unui singur dinte).

Sistemul de implanturi dentare Fast & Fixed este recomandat pentru pacientii care nu mai au niciun dinte sau pentru cei care au mai multi dinti mobili.

Fast & Fixed de la Bredent are ca rezultat dinti noi intr-o zi.

 

Care este procedura sistemului revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent?

In cadrul unei singure sedinte, se extrag dintii mobili, se pozitioneaza implanturile si se realizeaza o lucrare provizorie.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale sistemului de implanturi Fast & Fixed il reprezinta traumatizarea osoasa minima, dar si pretul mai mic, comparativ cu situatia clasica.

Situatia clasica presupune aplicarea a 10-12 implanturi. Fata de aceasta, Fast & Fixed plaseaza 4 implanturi la maxilarul inferior si o lucrare provizorie in aceeasi sedinta, iar puntea definitiva se realizeaza dupa 4-6 luni.

La maxilarul superior se plaseaza 6 implanturi si lucrare provizorie in aceeasi sedinta, iar puntea definitiva se realizeaza dupa 6-8 luni.

Astfel, pacientul va avea dinti noi intr-o zi.

Fast & Fixed are trei caracteristici importante:

 • Tehnica moderna

Sistemul Fast & Fixed evidentiaza o tehnica moderna in urma careia rezultatul este protezarea dintilor lipsa.

 • Estetic si functional

Avantajul estetic este evidentiat de infatisarea lucrarii protetice efectuata pe implantele Fast &Fixed

Avantajul functional subliniaza faptul ca sistemul de implanturi Fast & Fixed preia toate functiile dintilor naturali si nu incomodeaza deloc pacientul. 

 • Durata mare de viata

Fata de puntile sau protezele clasice, implantele Fast & Fixed au o durata de viata mult mai mare.

 

De ce sa alegi CTDental?

 • Oferim solutii moderne pentru problemele tale de sanatate si estetica dentara;
 • Gasim impreuna cele mai bune metode de tratament in functie de necesatitile si dorintele tale;
 • Pentru toate tratamentele din cadrul clinicii noastre se foloseste o tehnologie performanta;
 • Echipa noastra este formata numai din medici specialisti;
 • Eficienta si resposabilitate in efectuarea fiecarei proceduri.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala , prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Implant dentar total. SKY FAST & FIXED

Posted on: februarie 27th, 2019 by admin No Comments

Implant dentar total in Baia-Mare? Cea mai buna optiune pentru tine este CTDental.

Implantul dentar total al sistemului SKY FAST & FIXED schimba viata pacientului intr-o zi!

Deoarece stim ca timpul este cel mai pretios pentru pacientii nostri si ca de asemenea vizitele la dentist nu sunt pe lista lucrurilor preferate ale oamenilor, CTDental valorifica aceste lucruri in cadrul acestui implant dentar SKY FAST & FIXED de la Bredent.

Avand la baza o tehnologie noua, pacientii au numai de castigat. Acest implant dentar din cadrul sistemului Fast & Fixed este o alegere perfecta pentru rezolvarea intr-un timp cat mai scurt a problemelor dentare.

Sistemul de implant dentar total Fast & Fixed de la Bredent Germania este liderul pe piata in tehnologia „dinti intr-o zi” si este utilizat cu succes de peste 20 de ani.

De asemenea, SKY FAST & FIXED este recunoscut si folosit in intreaga lume, avand ca rezultat numai pacienti incantati ca si-au putut recupera zambetul doar intr-o singura zi.

Ce presupune sistemul SKY FAST & FIXED?

Sistemul de la Bredent presupune realizarea procedurii de implantare, crearea si montarea intregii lucrari fixe pe implant, toate in aceeasi zi.

Toate procedurile pentru realizarea acestui implant dentar total (extractiile, sterilizarea osului, aplicarea implanturilor si confectionarea lucrarii provizorii) sunt realizeaza in doar cateva ore.

Cel mai mare avantaj pe care il aduce alegerea sistemului SKY Fast & Fixed de la Bredent este timpul foarte scurt de actiune. In doar o zi, pacientii vor avea o dantura cu dinti ficsi. Astfel, viata lor este schimbata cu totul, pacientii putandu-si relua activitatile si bucuria de a zambi.

Datorita plasarii angulate a implanturilor, osul este valorificat la maxim. Astfel se obtine un perfect suport biomecanic pentru restaurarea provizorie.

Incarcarea imediata este posibila si datorita conectarii implanturilor intr-o constructie pasiva – in acest caz o punte cimentata intraoral.

Executia puntii provizorii, perfect pasiva, se realizeaza intr-un termen de circa 2 ore.

Restaurarea temporara permite negocierea intre pacient si medic a unui calendar al viitoarelor vizite la cabinetul stomatologic. Se castiga, asadar, timp suficient necesar realizarii unei lucrari permanente de maxima calitate.

Avantajele unui implant dentar total SKY FAST & FIXED

 • Cel mai mare avantaj al acestor implanturi Fast & Fix de la Bredent este ca pacientii au posibilitatea ca intr-o singura zi sa aiba o dinti ficsi. Isi pot relua viata sociala imediat.
 • Toate procedurile care sunt necesare pentru acest proces (extractie, implantare si restaurare) au loc intr-o singura zi. O singura interventie.
 • Folosind sistemul Fast&Fixed, se evita interventia  chirurgicala mai traumatizanta de „sinus Lift”.
 • Confortul oferit pacientului de acest tratament este fără egal tocmai prin faptul că acesta primește chiar în ziua singurei intervenții chirurgicale o construcție fixă, formată cel mai adesea din 10 dinți.
 • Nici macar in cazul onorariilor pentru implementarea acestui sistem de implanturi Fast & Fixed de la Bredent nu exista un impediment pentru pacient. Pretul este fix si cunoscut de pacient inainte de inceperea procedurii.

De ce sa alegi sistemul Fast and Fixed de la Bredent?

 • Rezultate imediate
 • Costuri reduse
 • Garantie indelungata
 • Estetica avansata
 • Tehnologie si aparatura performanta
 • Implanturi de calitate
 • Un numar redus de implanturi (4 pentru mandibula si 6 pentru maxilar), deci o interventie mai putin laborioasa decat inserarea unui implant pentru fiecare dinte in parte.
 • Evitarea interventiilor de aditie osoasa, datorita pozitiei de inserare a implanturilor, ce permit valorificare ala maxim a osului existent.

De ce sa alegi CTDental?

 • Oferim solutii moderne pentru problemelor tale de sanatate si estetica dentara;
 • Gasim impreuna cele mai bune metode de tratament in functie de necesatitile si dorintele tale;
 • Pentru toate tratamentele din cadrul clinicii noastre se foloseste o tehnologie performanta;
 • Echipa noastra este formata numai din medici specialisti;
 • eficienta si resposabilitate in efectuarea fiecarei proceduri.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala , prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0745-644807 / 0262-227954.

Sistemul revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent

Posted on: februarie 27th, 2019 by admin No Comments

Toti oamenii sunt ingrijorati de sanatatea lor orala. Nevoia pacientilor de a avea o dantura frumoasa, dar si rezistenta este accentuata tot mai mult, deoarece cavitatea bucala este o parte foarte importanta a organismului, iar situatia danturii unui om este cea care are un rezultat nu numai asupra corpului, dar si asupra increderii in sine.

Daca dantura nu are o estetica frumoasa, iar dintii isi pierd din proprietatile elementare, atunci si viata omului se schimba foarte mult.

Gandindu-ne la aceste lucruri, am ales sa vorbim si in acest articol despre una dintre procedurile cele mai importante care au loc in cadrul clinicii noastre, CTDental, si anume sistemul revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent.

Foarte multi pacienti sunt aproape de a ajunge edentati total sau chiar se prezinta la cabinet in aceasta situatie. Acestia au nevoie de o solutie care sa nu presupuna un timp indelungat de asteptare sau costuri suplimentare.

Acestor pacienti, medicii din cadrul clinicii CTDental le ofera solutia sistemului revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent.

 

Ce presupune sistemul revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent?

SKY fast & fixed este revoluționar pentru că folosește osul pacientului și răspunde nevoilor acestuia. Nu mai este nevoie de operatiile de augumentare osoasa, astfel se scurteaza timpul tratamentului, dar si costul acestuia.

Putem spune ca acest sistem revolutionar de implanturi Fast &Fixed de la Bredent a aparut inca din anii ’80. Solutia data de Ledermann® era plasarea unor implanturi lungi, care să aibă stabilitate primară foarte bună și unirea lor printr-o construcție bară, la scurt timp după operație, în așa fel încât tot ansamblul să funcționeze unitar.

Pacientul urma apoi să primească o proteză totală, mobilizabilă, care constituia soluția de protezare provizorie sau pe termen mediu. Acest concept nu îndeplinește una din vechile dorințe ale pacienților: dinți ficși în aceeași zi.

Prin aceasta solutie, pacientul trebuia sa aiba vizite repetate la cabinetul stomatologic. Acest lucru reprezinta un dezavantaj atat pentru pacient, cat si pentru medic.

Conceptul lui Ledermann® a fost modificat de către Paulo Malo®. Acesta a venit cu ideea de a plasa implanturi mai lungi. Prin implementarea acestor implanturi mai lungi, creste stabilitatea primară, iar unindu-le într-o construcție pasivă, lipsită de tensiuni, obținem o punte provizorie, fixă.

Doctorului Georg Bayer îi datorăm SKY fast & fixed așa cum îl cunoaștem și prezentam astăzi. Conceptul dezvoltat împreună cu specialiștii bredent-medical este orientat către dorințele pacienților. Este optimizat protetic iar construcția definitivă este posibilă cu mai multe variante protetice.

Care sunt avantajele sistemului revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent?

 • Cel mai mare avantaj al acestor implanturi Fast & Fix de la Bredent este ca pacientii au posibilitatea ca intr-o singura zi sa aiba o dinti ficsi, cu care isi pot relua viata sociala imediat.
 • Toate procedurile care sunt necesare pentru acest proces (extractie, implantare si restaurare) au loc intr-o singura zi, printr-o singura interventie.
 • Folosind sistemul FAST & FIXED, se evita interventia  chirurgicala mai traumatizanta de „sinus Lift”.
 • Confortul oferit pacientului de acest tratament este fără egal tocmai prin faptul că acesta primește chiar în ziua singurei intervenții chirurgicale o construcție fixă, formată cel mai adesea din 10 dinți.
 • Nici macar in cazul onorariilor pentru implementarea acestui sistem de implanturi Fast & Fixed de la Bredent nu exista un impediment pentru pacient. Pretul este fix si cunoscut de pacient inainte de inceperea procedurii.

Care sunt caracteristicile sistemului de implanturi Fast & Fixed?

 1. Tratament usor – sunt evitate anumite proceduri care au loc in timpul unui implant obisnuit.
 2. Sistemul de implanturi Fast & Fixed este revolutionar – datorita timpului foarte scurt de implementare.
 3. Rapiditate – toate procedurile sunt realizate in aceeasi zi.
 4. Implanturi special – sunt folosite implanturi special realizate.
 5. Numarul de implanturi – se foloseste un numar redus de implanturi, si anume 6 la maxilar si 4 la mandibular.
 6. Implanturile laterale atat la maxilar cat si la mandibular folosite in sistemul fast and fixed se vor insera inclinate in os la un unghi de 35 de grade, evitandu-se astfel formatiuni anatomice importante. 
  Uneori este necesara augmentarea osoasa in aceeasi sedinta cu implanturile.
 7. Dantura va avea un aspect estetic foarte frumos – pacientul isi poate alege atat culoarea, cat si forma danturii
 8. Durerea si sistemul fast and fixed – Gratie anestezicelor moderne si tehnicilor de sedare folosite, durerea nu mai este o bariera pentru pacientii care vor opta pentru tratamentul fast and fixed!

Cine poate apela la sistemul revolutionar de implanturi Fast & Fixed de la Bredent?

 • persoanele care si-au pierdut toti dintii
 • persoanele care sunt nevoite sa poarte proteze dentare
 • persoanele care mai au pe arcada dinti sau radacini irecuperabile.

Intreaba medicul CTDental pentru mai multe informatii referitoare la implantul dentar.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0745-644807 / 0262-227954

SCAPA DE PROTEZA MOBILA, CU IMPLANTUL FAST & FIXED

Posted on: ianuarie 14th, 2019 by admin No Comments

Scapa de proteza mobila! Viata este mult mai frumoasa si simpla cand ai dinti ficsi, de o estetica deosebita.

Clinica CT Dental iti pune la dispozitie tratamentul revolutionar de implantologie Fast & Fixed.

Fast & Fixed este un sistem implanto-protetic utilizat pentru refacerea rapida a danturii in cazul pacientilor edentati, adica a celor care si-au pierdut toti dintii.

 • Fast= repede in limba engleza. Tratamentul dureaza mai putin de o zi.
 • Fixed= Rezultatul tratamentului sunt dinti ficsi cu care pot manca, vorbi, rade, dar mai presus de toate isi vor recapata bucuria de a trai.

 

DE CE AI VREA SA SCAPI DE PROTEZA MOBILA?

Pentru ca mai buna calitate a vietii unei persoane, indiferent de varsta, tine de indeplinirea anumitor conditii elementare:

 • Sanatatea. Din pacate, imbatranirea nu poate fi evitata, dar stilul de viata sanatos poate incetini procesul de imbatranire. Obiceiurile de alimentatie si dieta contribuie considerabil in atingerea acestui tel. O masticatie corecta duce la o nutritie corespunzatoare.

 

 • Starea de bine si vitalitatea. Statistic, persoanele care, in ciuda varstei, au un stil de viata sanatos si activ, sunt fericite si se bucura de viata la maxim. Practicarea sporturilor si anumite activitati sunt ingradite de teama caderii protezei.

 

 • Increderea in sine este de asemenea un factor determinant al calitatii vietii, la orice varsta, dar mai ales la varste inaintate.

 

 • Bucuria de a trai, acel „joie de vivre”. Dintii ficsi dau sentimentul de intinerire;

 

 • Integrarea in societate. Tine de pastrarea unui aspect fizic placut si de dorinta si capacitatea de a participa la diverse activitati. Purtarea unei proteze mobile te poate face sa eviti socializarea, datorita faptului ca nu poti putea zambi larg, participa la anumite activitati sau manca diverse alimente;

 

Indeplinirea tuturor acestor conditii depinde in mare masura de pastrarea unui aspect fizic placut. Nu poti fi liber in exprimare, increzator in sine si sociabil, daca te temi ca proteza ta s-ar putea desprinde.

Nu poti fi sanatos daca nu poti manca tot ce iti ofera nutrientii necesari, de teama desprinderii protezei dentare.

Nu poti avea o viata sociala activa, daca nu te poti implica activ in anumite aspecte sociale, din cauza limitarilor impuse de purtarea unei proteze mobile.

 

BENEFICIILE SISTEMULUI DE IMPLANTURI FAST & FIXED

 • Dantura completa, cu doar cateva implanturi inserate, doar 6 implanturi la maxilar si 4 la mandibula;
 • Estetica foarte buna, dintii nu pot fi deosebiti de cei naturali;
 • Dantura fixa;
 • Rapid si eficient – dantura completa, perfect functionala, in doar o zi. Confortul de a avea un zambet perfect si de a pleca acasa efectiv, intr-o singura zi, cu dinti in gura.

Extractii dentare, implantare imediata si protetica, in aceeasi zi.

In cazul in care pe arcada mai exista dinti restanti, irecuperabili, care nu pot fi inclusi in constructii protetice fixe, acestia vor fi extrasi, osul va fi curatat atat mecanic cat si cu ajutorul laserului si se vor insera implanturile dentare;

 • Dinti usor de curatat si intretinut;
 • Se evita interventiile de aditii si augmentari osoase. Structura, designul si lungimea implanturilor fast and fixed permit valorificarea osului nativ existent;
 • Evitarea sinusurilor si a nervilor:

Implanturile laterale atat la maxilar cat si la mandibular, folosite in sistemul de implant dentar total Fast and fixed, se vor insera inclinate in os in unghi de 45 evitandu-se astfel formatiuni anatomice importante ca: sinusurile la maxilarul superior sau canalul mandibular, nervul alveolar si gaura mentoniera la mandibula;

 

Fast fixed este un sistem revolutionar.

Dimensiunea revolutionara este data de timpul extrem de scurt (24 ore), in care se realizeaza refacerea in totalitate a danturii pierdute.

Nu mai amana revenirea ta la viata de dinainte de proteza.

Suna acum pentru o programare la clinica CT DENTAL, la tel. 0262-227954.

 

SOLUTIA PENTRU DINTI INGALBENITI

Posted on: ianuarie 3rd, 2019 by admin No Comments

 

Aceasta problema de estetica dentara, ce consta in a avea dinti ingalbeniti, este una cu care se confrunta multe persoane, indiferent de varsta.

Discromiile dentare cauzeaza discomfort atunci cand dorim sa vorbim sau sa zambim.

Oricat de frumos ar fi un om, atunci cand zambetul sau dezvaluie dinti ingalbeniti, impresia creata este accea de lipsa a igienei dentare, per total de om neglijent si neingrijit.

Este limpede ca dintii galbeni ne saboteaza viata sociala.

CUM SE MANIFESTA 

Aspectul de dinti ingalbeniti este dat de colorarea dintilor. Aceasta poate fi uniforma sau poate aparea ca niste pete sau linii pe smalt.

Coloratiile pot varia de la galben, galben-maroniu, maroniu, gri, gri-negru, in functie de cauza producerii lor.

 

DIN CE CAUZE SE INGALBENESC DINTII

 • dupa un tratament indelungat cu antibioticul tetraciclina, in frageda copilarie.

Inainte de varsta de opt ani, smaltul dentar al copiilor este inca in formare si prin urmare, acesta este vulnerabil la substantele care l-ar putea ingalbeni si care ar putea persista in perioada maturitatii.

In cazul in care copiilor li se administreaza cantitati mari de tetraciclina, dintii acestora pot dobandi pete de culoare de la galben-brun pana la gri-albastru.

 • in urma consumului exagerat de fluor in copilarie.

Copiii care inghit mult fluor (de exemplu de la pasta de dinti cu care se spala), pot manifesta fluoroza, boala care cauzeaza pete sau linii albicioase pe dinti.

Unii medici stomatologi considera ca majoritatea copiilor sub 5 ani inghit aproape toata pasta de dinti, de aceea, aceasta se va doza cu atentie pe periuta de dinti a micutilor.

 • dintii isi modifica culoarea odata cu inaintarea in varsta

Adesea, observam dinti ingalbeniti la persoane in varsta. Aceasta pentru ca dintii se ingalbenesc o data cu inaintarea in varsta. Chiar daca o persoana foloseste cu regularitate periuta de dinti si ata dentara, peste ani, petele galbene pot fi infiltrate in stratul alb protector al dintilor si in smaltul acestora.

Pasta de dinti nu poate patrunde atat de profund si desi dintii vor fi inca puternici si sanatosi, zambetul nu va fi cel mai stralucitor.

 • ca urmare a afectarii pulpare, dupa un accident sau dupa devitalizarea acestuia
 • ca efect al fumatului timp indelungat
 • consumul de cafea, ceai negru si ceai verde conduce la aparitia petelor pe dinti
 • de la folosirea timp indelungat a clorhexidinei in apa de gura

 

TRATAMENT

Tratamentul pentru dintii ingalbeniti consta, in prima instanta, din igienizare profesionala prin detartraj dentar si periaj.

In cazul in care culoarea modificata persista, se face albirea dentara de catre medicul stomatolog. 

Prin albirea dentara profesionala se evita efectele nedorite ale albirii realizate acasa.

Este de preferat albirea dintilor in cabinetul stomatologic deoarece se efectueaza sub controlul vizual al personalului de specialitate si se folosesc substante mult mai concentrate cu timp de actionare mult mai scurt.

 Albirea profesionala are un succes vizibil imediat si un efect de lunga durata. Aceasta este considerata cea mai eficienta metoda de albire dentara.

 

 

PREVENIREA INGALBENIRII DINTILOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a nu avea dinti ingalbeniti, trebuie sa practici o buna igiena dentara, corecta si regulata.

Deasemenea, esential este consultul stomatologic la intervale regulate, in cadrul caruia se efectueaza periaj profesional si detartraj.

Si nu in ultimul rand, trebuie sa acorzi o atentie deosebita alimentelor pe care le mananci si sa renunti la viciul fumatului.

 

Clinica CT DENTAL din Baia Mare iti pune la dispozitie expertiza specialistilor ei in estetica dentara, cele mai noi tehnologii si cele mai performante materiale, pentru rezolvarea problemei dintilor ingalbeniti in cel mai scurt, eficient mod si cu rezultate de cat mai lunga durata.

SUNATI CHIAR ACUM PENTRU O PROGRAMARE, LA TEL. 0262-227954.

ALBIREA DINTILOR. LASA-TI ZAMBETUL SA STRALUCEASCA !

Posted on: ianuarie 3rd, 2019 by admin No Comments

Albirea dintilor influenteaza modul in care zambetul nostru este perceput in societate si propria noastra incredere in sine, ca si dorinta de a zambi cat mai des.

Dintre toate expresiile faciale, zambetul este cel mai puternic.

Zambetul este cea mai directa cale de a spune: „Imi place de tine, ma simt bine in prezenta ta”.

Zambetul transmite incredere si grija. El proiecteaza de asemenea caldura si incredere in sine, fiind cheia stabilirii unei relatii.

Zambetul reprezinta cu siguranta o arma eficienta in procesul de comunicare. Este cel mai simplu si elegant mod de a spune: „Bine ai venit! Ma bucur sa te vad!”

Un zambet curat, alb, este o carte de vizita frumoasa.

Oricine isi doreste sa se bucure de un zambet perfect, insa dintii se ingalbenesc odata cu trecerea timpului, existand cativa factori ce favorizeaza acest proces, precum fumatul sau consumul anumitor alimente si bauturi cum ar fi cafeaua, vinul rosu sau ceaiul negru.

ALBIREA DINTILOR PROFESIONALA

Cu toate ca sunt propuse o multime de solutii miraculoase pentru albirea dintilor, acestea nu vor fi niciodata la fel de eficiente precum acest tratament urmat in cadrul cabinetului, unde se foloseste un gel special care ajuta la obtinerea diverselor nuante de alb, pana la un alb imaculat.

Procedura poate fi accelerata atunci cand se foloseste o lampa speciala sau chiar laserul.

Este important ca albirea sa fie efectuata de catre profesionisti, care stiu exact cum sa dozeze cantitatile si care poseda tehnologiile necesare unei albiri eficiente, dar care in acelasi timp nu dauneaza smaltului dentar.

 

CINE POATE BENEFICIA DE ALBIREA DINTILOR

Medicul stomatolog este cel care stabileste daca pacientul este un bun candidat pentru albirea dintilor.

Procedura nu este recomandata urmatoarelor categorii de persoane:

 • femeilor insarcinate sau care alapteaza,
 • persoanelor cu boli gingivale sau eroziune dentara
 • copiilor pana an 15 ani
 • persoanelor cu sensibilitate dentara accentuata
 • celor alergici la peroxid

De asemenea, este important sa avem in vedere si faptul ca albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor si plombelor.

Astfel, candidatul ideal pentru albirea dintilor ar trebui sa nu aiba implanturi, coroane sau plombe vizibile in cadrul zambetului.

 

CAT DUREAZA EFECTUL ALBIRII ?

Albirea dintilor efectuata in cabinetele stomatologice are efecte ce dureaza in medie, intre 2 si 3 ani, diferind totusi, de la caz la caz.

Dupa aceasta perioada, procedura de albire poate fi repetata.

Mentinerea rezultatelor in timp este influentata, in principal, de anumiti factori:

 • Efectuarea unei igiene orale corecte si regulate

 • Prezentarea la consulturile stomatologice regulate si efectuarea detartrajului regulat
 • Prezenta viciului fumatului
 • Obiceiul de a consuma alimente si bauturi are pateaza

In conditiile avansarii medicinei stomatologice, mai ales in domeniul esteticii dentare, tratamentele de infrumusetare a zambetului sunt astazi la indemana oricui, albirea dentara reprezentand cea mai simpla metoda de infrumusetare fizionomica.

Specialistii nostri te asteapta in clinica CT DENTAL, ca sa-ti dezvaluie cat de stralucitor poate fi zambetul tau.

Pacientii nostri s-au indragostit de efectul albirii dentare si au regretat ca nu au facut acest pas mai devreme.

Iti dorim sa zambesti cat mai des. Atat sufletul tau, cau si cei din jur, iti vor fi recunoscatori.

Nu mai amana momentul in care vei putea zambi, increzator in stralucirea zambetului tau !

Programeaza-te pentru procedura de albire dentara, la tel. 0262-227954

CE SUNT FATETELE DENTARE

Posted on: noiembrie 1st, 2018 by admin No Comments

In cazul in care ati admirat de multe ori zambetul imaculat si dintii perfecti ai vedetelor de la Hollywood, visand cum ar fi sa puteti zambi asa intr-o zi, este cazul sa aflati ce sunt fatetele dentare.

Tratamentul de fatetare este considerat „varful de lance” in randul procedurilor de cosmetica dentara.

Fatetele dentare se folosesc pentru a transforma dintii stricati, colorati, deteriorati si strambi, in niste dinti albi, drepti si stralucitori.

Fatetarea reprezinta o tehnica minim invaziva de protezare, venita sa intampine cu succes solutionarea diferitelor probleme estetice ale danturii.

Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetica, 89% dintre pacientii care au ales tratamente de estetica dentara au observat imbunatatiri la stima de sine, iar cei din jur i-au considerat a fi mai atractivi dupa aceste proceduri.

Fatetele dentare sunt folosite in cosmetica dentara, fiind solutia cea mai conservatoare (minim-invazivă) in corectarea problemelor inestetice ale dintilor.

Dar mai exact ce sunt fatetele dentare ? O fateta este o foita fina de ceramica sau oxid de Zirconiu, confectionata in laborator, ce se aplica pe suprafata vestibulara (exterioara) a dintelui prin cimentare sau adeziune cu un compozit fotopolimerizabil, schimband aspectul dintelui prin modificarea culorii, pozitiei, formei sau lungimii acestuia.

Fatetele sunt asadar niste foite foarte subtiri, care se aplica pe suprafata dintelui, dandu-i acestuia o noua infatisare.

Deoarece confectionarea lor implica arta si stiinta si necesita experienta indelungata, respectiv tehnologie deosebita, este important ca acest tratament sa fie facut in cadrul unei clinici de 5 stele, ca CT Dental, unde specialisti cu experienta va pot oferi garantia unui tratament de succes.

 

IN CE CAZURI SUNT INDICATE FATETELE DENTARE

 • Daca pacientul are dintii usor inghesuiti;
 • Dinti usor spatiati;
 • Dinti putin strambi;
 • Daca forma anumitor dinti este nepotrivita in raport cu ceilalti – dinti foarte mici sau foarte mari;
 • Dinti care prezinta fisuri sau sunt fracturati, dar numai la nivelul coroanei, fara implicarea camerei pulpare;
 • Dinti macinati;
 • Obturatii inestetice;
 • Daca dintii au o culoare neuniforma, sunt patati;
 • Dinti ingalbeniti;
 • Dinti innegriti din cauza devitalizarii;
 • Daca exista pierderi de substanta dura dentara – dinti transparenti, demineralizati.

 

CAND NU SUNT RECOMANDATE FATETELE DENTARE

 • Pacienti care scrasnesc noaptea din dinti (bruxism) – riscul ca fatetele sa se sparga si sa sara este foarte mare;
 • Dinti foarte tociti – risc de spargere;
 • Muscatura cu dintii muchie pe muchie – risc de spargere;
 • Dinti care prezinta denivelari (inghesuiri) mari, deoarece ar trebui slefuit foarte mult din ei pentru a-i aduce in acelasi plan;
 • Dinti cu plombe sau fracturi dentare foarte mari, deoarece ramane foarte putin smalt de care sa adere. 
 • Existenta de probleme gingivale – trebuie tratate inainte de orice tratament estetic;
 • Existenta cariilor dentare – trebuie tratate inainte de aplicarea fatetelor;
 • Igiena orala foarte deficitara.

 

CARE ESTE PROCEDEUL DE FATETARE

 • Cu slefuirea (pregatirea) dintilor. Aceasta este cea mai indicata metoda, acolo unde este nevoie de o schimbare drastica a aspectului dintilor. Consta in indepartarea unui strat de 1-2 mm din smaltul de pe suprafata externă a dintelui si din zonele laterale. Aceasta metoda este indicata si in cazul dintilor foarte voluminosi, cand aplicarea unor fatete fara slefuire ar creste si mai mult volumul acestora.
 • Fara slefuire (no-prep). Este un procedeu indicat in cazul unor dinti mai subtiri si foloseste fatete de 0,5 mm grosime. Avantajul este conservarea tesutului dentar si reversibilitatea aplicarii de fatete.

 

DIN CE MATERIALE SUNT FACUTE FATETELE

 • Oxid de Zirconiu sau full-Zirconiu. Extrem de rezistent, fatetele sunt confectionate doar prin tehnologia CAD/CAM de frezare computerizata. Cea mai noua tehnica.
 • Ceramica presata. Fatetele din acest tip de ceramica sunt destul de rezistente, insa de obicei mai groase decat celelalte tipuri de fatete.
 • Ceramica stratificata. Este adaugata strat cu strat de catre tehnician si forma poate fi usor adaptata fiecarui pacient.
 • Ceramica hibrida.

 

INGRIJIREA FATETELOR DENTARE

Fatetele sunt foarte usor de curatat si de obicei nu implica nimic mai mult decat periajul regulat si corect. Asa cum trebuie ingrijiti dintii in mod normal, daca vrei sa ii pastrezi albi si intregi, in acelasi fel trebuie ingrijiti si dintii fatetati.

 

SUNT FATETELE DENTARE REZISTENTE ?

Fatetele sunt rezistente la fracturare si la colorarea din cauza alimentelor. Datorita calitatii superioare a fatetelor, acestea sunt rezistente in mod natural la petele care in mod obisnuit apareau pe suprafata dintilor. Exista riscul este sa se decimenteze, insa aceasta problema se rezolva usor, chiar daca se pierde fateta.

Fatetele dentare rezista atat timp cat sunt ingrijite corespunzator. Rezistenta lor depinde in primul rand de experienta medicului, calitatea materialelor si tehnicile folosite.

 

RISCURI ALE TRATAMENTULUI DE APLICARE A FATETELOR

Procedeul nu implica riscuri sau devitalizare. Procedura de aplicare a fatetelor dentare este minim invaziva. Nu necesita nici o procedura invaziva sau doar o slefuire minima a dintilor. In etapa de pregatire, in anumite cazuri, este necesara o minima slefuire, astfel incat sa se obtina forma ideala a viitoarei danturi.

Marele avantaj al acestui tratament de estetica dentara este tocmai faptul ca este, in functie de situatia clinica, complet non-invaziv sau minim-invaziv. Fatetele dentare se aplica fara sa fie necesara devitalizarea dintilor.

 

ROLUL FATETELOR DENTARE

Fatetele au un dublu rol, nu este doar estetic, ele si protejeaza suprafata dintelui.

Ajuta foarte mult persoanele cu smaltul subtire, care acuza durere la stimuli externi, precum bauturi reci sau calde. Desi sunt foarte subtiri, aceste restaurari minunate protejeaza dintii de elementele nocive.

 

TEHNOLOGIA FOLOSITA

Aplicarea de fatete dentare, in cadrul CT Dental, implica tehnologie de ultima ora. Folosirea unor lupe si microscoape de mare precizie, care detecteaza spatii interdentare chiar si de ordinul milimetrilor.

Aparate cu camere video care capteaza intreaga zona cu probleme, scopul fiind asigurarea acuratetii fatetelor dentare.

Se foloseste tehnologia CAD-CAM.  CAD (computer aided design) inseamna modelarea cu ajutorul computerului si CAM (computer aided manufacturing) indica manufacturarea cu ajutorul computerului.

Modelele sunt realizate computerizat, dupa realizarea analizei fizionomice, pentru a oferi pacientului un preview al viitorului zambet. dupa care informatia este preluata de un aparat care creeaza fatetele dentare.

 

Ce sunt fatetele dentare? Tratamentul estetic de cel mai mare efect, realizat cei mai buni experti ai  clinicii CT Dental.

Programeaza-te la noi, la tel. 0262-227954, pentru cea mai simpla si mai putin invaziva procedura de infrumusetare: fatetarea dentara.