Contactati-ne la 0262-227954
Contactati-ne la 0262-227954

Intrebari despre implant dentar

Posted on: noiembrie 12th, 2019 by admin No Comments

Foarte multi pacienti care au venit la clinica noastra, in momentul in care le am spus ca au nevoie de un implant dentar, am fost surprinsi sa descoperim ca nu stiau excat ce presupune sau ce este.

Medicii din ziua de azi sunt foarte ocupati si deseori nu au timp sa explice pacientului exact ce presupune fiecare interventie.

Le comunica repede planul de tratament si apoi, bineinteles, pretul, iar in final se intreaba de ce pacientul nu continua tratamentul.

Este foarte simplu!

Pacientilor le este foarte greu sa accepte un tratament, mai ales unul implantologic, din moment ce nu li se ofera detaliile corespunzatoare pentru a se convinge ca au neparat nevoie de tratamentul respectiv.

Medicii din cadrul Clinicii CTDental sunt mereu atenti la informatiile pe care le furnizeaza pacientilor. Avem grija sa le explicam totul in termeni pe care ei sa ii poata intelege. Este foarte importanta comunicarea dintre medic si pacient. Aceasta consolideaza relatia dintre cei doi si faciliteaza foarte mult perioada tratamentului.

In acest articol am decis sa scriem cateva informatii utile despre implant dentar.

 

1. Cand este nevoie de un implant dentar?

Un dinte are urmatoarele functii principale:

 • masticatia,
 • vorbirea,
 • mentinerea aspectului buzelor,
 • mentinerea aspectului obrajilor,
 • zambetul,
 • impiedicarea migrarii dintilor vecini.

In momentul in care un dinte este pierdut, cea mai buna solutie este inlocuirea lui printr-un implant dentar pentru a se preveni pierderea echilibrului.  Odata ce echilibrul este pierdut vor aparea mai multe afectiuni.

 

2. Ce se intampla daca amanam implantul dentar?

Din nefericire, adevarul este ca, foarte multe personae care prezinta unul sau mai multi dinti lipsa, nu apeleaza la implant dentar foarte repede. Unii dintre ei, niciodata.

Amanarea unui implant dentar pentru inlocuirea dintilor lipsa are drept consecinte urmatoarele situatii:

 • Migrarea dintilor vecini
 • Muscatura instabila, afectarea articulatiei mandibulei, dureri
 • Modificarea pronuntiei anumitor sunete
 • Tulburari digestive
 • Scaderea stimei de sine, zambet chinuit, scaderea vietii sociale
 • Accentuarea ridurilor de expresie
 • Slabirea muschilor fetei
 • Aspect imbatranit al fetei
 • Resorbtia/atrofierea tesutului osos, ceea ce va duce la necesitatea altor tratamente de regenerare a tesutului osos si tehnici chirurgicale de grefare.
 • Dintii ramasi se pot toci, fisura, fiind suprasolicitati, se pot caria mai usor
 • Absenta contactelor dentare uniforme, pe toti dintii, duce la modificarea trasaturilor faciale

 

3. Care este scopul inserarii unui implant dentar?

Scopul inserarii unui implant poate fi:

 • inlocuirea unui dinte ce nu mai poate fi recuperat
 • crearea unui punct de sprijin pentru o punte, atunci cand acest lucru nu poate fi obtinut in mod natural
 • inlocuirea intregii danturi, ca alternativa a protezelor mobile
 • suport de sustinere pentru o proteza totala

 

4. Exista riscuri in ceea ce priveste un implant dentar?

Riscurile unui implant dentar sunt, in general, reprezentate de un procent mic si se refera la rejectarea acestuia la pacientii  fumatori, care au o igiena orala precara sau a celor care sufera de diabet.

Procedurile in stransa legatura cu un implant dentar

Posted on: noiembrie 12th, 2019 by admin No Comments

In acest articol am decis sa explicam cateva proceduri ce tin de implantologie.

Am optat pentru scrierea acestui articol deoarece foarte multi pacienti nu sunt informati asa cum trebuie in momentul in care medicul stomatolog le spune ca au nevoie de un implant dentar.

 

1. Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai sigura metoda in momentul in care pacientul se prezinta cu unul sau mai multi dinti lipsa.

Procedura nu afecteaza deloc structura celorlati dinti.

De asemenea, implantul dentar poate rezista toata viata daca se respecta regulile de igiena orala si bineinteles controlul periodic la stomatolog.

Implantul dentar este un substituent metalo-sintetic al radacinii ce este plasat in osul arcadei dentare. In timp ce are loc oseointegrarea, se monteaza o lucrare protetica provizorie.

 

2. Ce este osteointegrarea?

Osteointegrarea este procesul prin care in jurul unui implant dentar se formeaza tesut osos. Formarea acestuia este importanta deoarece astfel creste stabilitatea implantului. De asemena, prin osteointegrare implantul dentar se integreaza in organism.

Osteointegrarea poate dura in medie de 3-6 luni.

In functie de cazul clinic si pozitia implantului, osteointegrarea poate dura intre 3 si 6 luni.

 

3. Ce presupune aditia osoasa?

Aditia osoasa presupune o procedura chirurgicala necesara inaintea implantului dentar, depinzand insa de la pacient la pacient.

In urma lipsei dintilor, oasele din zonal or se subtiaza si se resorb.

Deoarece implantul dentar este inserat in maxilar, oasele trebuie sa fie solide pentru a-I oferi implantului o rezistenta crescuta.

 

4. Ce este sinus lifting?

Cavitatea plina cu aer situate la nivelul pometilor se numeste sinus maxilar. Cele doua sinusuri se afla la nivelul pometilor, unul pe partea dreapa si unul pe partea stanga.In momentul in care un dintedin zonele laterale este pierdut, osul se resoarbe in timp, iar sinusurile se extend pentru a ocupa locul dintelui pierdut.

Sinus lifting este o procedura chirurgicala prin care cele doua sinusuri sunt ridicate. Acest lucru este necesar in momentul inserarii unui implant dentar deoarece se va adauga os pentru a-I oferi implantului resistenta si stabilitate.

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Importanta unui consult stomatologic periodic

Posted on: octombrie 4th, 2019 by admin No Comments

Cu totii ne dorim sa avem o dantura sanatoasa, fara existenta unor afectiuni endodontice, dar mai ales fara probleme ortodontice.

Ne dorim dinti albi si frumos aliniati, fara sa facem nimic in privinta sanatatii orale, mai ales consult stomatologic periodic.

Este greu de spus, insa adevarat, faptul ca o dantura frumoasa nu exista fara anumite metode de profilaxie care sa intretina sanatatea dintilor, dar si sa previna aparitia afectiunilor dentare de orice tip.

Tot ce este frumos, vine in urma unor compromisuri, sacrificii sau prin munca. In ceea ce priveste o dantura sanatoasa si dinti albi, trebuie sa ne “sacrificam” pentru a putea respecta cateva reguli de baza ale igienei orale si de asemenea, trebuie sa facem un “compromis”: din timpul nostru, trebuie o data la sase luni sa alocam 1 ora pentru consult stomatologic periodic.

Foarte multi pacienti sunt sceptici cand vine vorba de consult periodic. Ei se gandesc fie la faptul ca medicii stomatologi vor doar sa le ia banii pe consultatie, desi pacientii nu au nicio problema dentara, fie ca atat timp cat nu simt nicio durere in zona danturii, inseamna ca nu exista nicio afectiune. Insa acest lucru este complet GRESIT!

Afectiunile dentare, in starea incipienta, nu prezinta nicio durere pe care pacientul o poate lua in calcul si astfel sa faca consult stomatologic. In momentul in care pacientul incepe sa simta o durere atunci cand consuma alimente sau baturi reci sau calde sau si mai grav, atunci cand durerea devine greu de suportat, abia atunci se duce la dentist.

Aceste probleme intervin in dorinta de a avea niste dinti albi si o dantura sanatoasa.

In acest articol ne-am propus sa va oferim cateva motive pentru care un consult stomatologic periodic este necesar.

 1. Examinarea cavitatii bucale si a structurilor inconjuratoare

Consultul incepe cu o discutie intre medic si pacient. Pacientul informeaza medicul asupra oricaror schimbari ce s-au produs de la ultima vizita sau schimbari pe care pacientul le simte.

Medicul examineaza atat datura, cat si gingiile sau alte tesuturi pentru a putea depista orice afectiune.

 1. Igienizarea cavitatii orale

Igienizarea cuprinde procedurile de detartraj, periaj profesional, dus bucal cu air flow. Aceste proceduri au ca rol eliminarea bacteriilor din cavitatea bucala. Detartrajul este metoda prin care tartrul este indepartat, ulterior se foloseste si periajul professional si dusul bucal cu air flow pentru a se asigura o curatare perfecta a danturii.

 1. Depistarea unor carii

Cariile descoperite in faza incipienta sunt mult mai usor de rezolvat si de asemenea mult mai ieftin. Unele probleme endodontice nu au nevoie de anestezie, deoarece fiind foarte mici, acestea nu produc durere pacientului. In momentul in care pacientul se prezinta la stomatolog cu o durere in zona afectata, acesta este un semn ca afectiunea a ajuns la nerv, iar pentru a putea rezolva aceasta problema, medicul stomatolog are nevoie de mai multe sedinte de tratament. Poate acesta este cel mai important motiv pentru care oamenii ar trebui sa se gandeasca de doua ori atunci cand amana un consult stomatologic.

 1. Controlul obturatiilor, lucrarilor protetice sau implanturilor dentare

Daca pacientul are anumite tratamente sau proceduri existente cu atat mai mult trebuie sa vina la consult stomatologic periodic. Implantul dentar, spre exemplu, are nevoie de o ingrijire atenta si corespunzatoare pentru a avea o durata de viata cat mai mare. Medicul stomatolog, in cadrul unei consultatii va observa orice procedura pe care pacientul a suferit-o si analizand-o atent ii va putea spune pacientului in ce stadiu se afla.

Este important sa nu credem ca odata rezolvata o problema, nu trebuie sa mai vizitam stomatologul. Chiar si aceste lucrari, perfect realizate, se pot deteriora daca nu avem grija de ele si daca nu respectam regulile de igiena dentara.

Acestea sunt cele mai importante motive pe care oamenii ar trebui sa le ia in calcul in momentul in care se gandesc ca o consultatie periodica la stomatolog nu inseamna decat pierdere de timp si bani.

Inainte sa ne gandim cat de mult ne dorim dinti albi, ar trebui sa ne gandim daca avem afectiuni dentare despre care nu stiu. Afectiuni dentare ce, cu timpul, se vor transforma in adevarate probleme, mult mai mari si complexe.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Dinti albi si curati! Metode de albire dentara acasa!

Posted on: octombrie 4th, 2019 by admin No Comments

Cand vine vorba de dantura, cu totii ne dorim dinti albi, fara afectiuni dentare si frumos aliniati.

Insa, multi dintre pacienti nu fac nimic in privinta acestui lucru. Dorinta de a avea un zambet stralucitor este de 10. Insa exista multe impedimente care au drept consecinta amanarea vizitei la stomatolog pentru o albire dentara.

Fie ca este vorba de pretul unui tratament de albire dentara, ce difera tinand cont de procedura prin care se realizeaza (lampa, laser sau gutiere), fie ca este vorba de teama de dentist sau de lipsa de timp de care majoritatea pacientilor “sufera”, aceste piedici stau in calea unor dinti albi si unui zambet stralucitor.

In acest articol ne-am propus sa iti oferim 5 metode pentru dinti albi, metode ce pot fi realizate chiar la tine acasa.

Nu este dificil de realizat, nu presupune nici o suma mare, iar timpul este diminuat.

Este bine de tinut minte insa, faptul ca albirea dentara acasa este mai “slaba” decat albirea dentara in cabinetul stomatologic. Cum? Abirea dentara rezista mai mult timp daca este efectuata in cabinet. De ce? Deoarece se foloseste o tehnologie moderna. Plus de asta, unele dintre metodele pentru dinti albi pot afecta gingia. In cazul unei albiri dentare in cabinetul stomatologic, gingia nu este afectata deloc!

Astfel, va prezentam cele 5 metode de albire dentara acasa, pentru dinti albi.

 1. Zeama de lamaie

Lamaia este folosita in foarte multe cazuri. In ceea ce presupune albirea dintilor, tot ce trebuie sa faci este sa freci dantura aproximativ 5 minute, fie cu o felie de lamaie, fie cu zeama acesteia folosind periuta de dinti.

Este necesar dupa sa te speli pe dinti folosind pasta de dinti. Avand in vedre ca acidul citric afecteaza smaltul dintilor, retine faptul ca nu trebuie sa ai acest ritual mai mult de o data pe saptamana. Rezultatul unor dinti albi se va putea observa dupa cateva saptamani.

 1. Bicarbonat de sodiu

Si acesta este foarte cunoscut, fiind util in foarte multe cazuri. Aplica-l direct pe periuta de dinti si periaza dantura timp de 5 minute. Atentie insa la modul in care periezi dintii pentru a nu irita gingia. La fel ca si ritualul prezentat la punctual 1, nici acesta nu este recomandat sa fie facut de mai multe ori pe saptamana. O singura data este suficient. Si ca sa te asiguri ca da rezultate, poti amesteca bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie.

 1. Sarea

Presara sare pe periuta de dinti atat dimineata, cat si seara pentru niste dinti albi. De asemenea, poti sa o folosesti si in combinatie cu celelalte doua modalitati, insa trebuie sa ai grija ca in momentul in care periezi dintii, sa nu iriti gingia.

 1. Coaja de portocala

 

 

Desi probabil iti va veni greu sa crezi ca te poate ajuta cu ceva coaja de portocala pentru niste dinti albi, ei bine, se poate si este chiar eficienta. Tot ce trebuie sa faci este sa freci dantura cu coaja de portocala in fiecare zi. Este adevarat ca aceasta modalitate necesita o perioada mai lunga pentru un rezultat vizibil, insa la final o sa ai niste dinti albi si stralucitori.

 1. Otetul de mere

Acesta, in combinatie cu praful de copt chiar face minuni. Tot ce trebuie sa faci este sa perezi dintii o data pe saptamana si dupa o perioada vei observa cum dintii tai capata o nuanta mai alba.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Metode de profilaxie dentara: un moft sau un necesar?

Posted on: septembrie 6th, 2019 by admin No Comments

La CTDental, pacientii sunt informati inca de la primul contact medic-pacient atat despre metode de profilaxie, cat si despre importanta lor in mentinerea sanatatii dentare.

 

Din pacate, am fost pusi in fata unor situatii in care pacientii ne-au spus ca vin la stomatolog doar in momentul in care simt o durere in zona afectata. Ei nu fac un control stomatologic o data la 6 luni, chiar daca unii dintre ei stiau de aceasta “regula”.

Clinica noastra incearca sa ajute cati mai multi pacienti sa-si rezolve problemele dentare inca din faza incipienta.

Insa, in momentul in care am incercat sa le explicam despre importanta profilaxiei, unii dintre pacienti au spus ca este un “moft” pe care nu si-l permit.

Ori din cauza timpului – care in ziua de azi trece foarte repede – ori din cauza costurilor, cert este ca din ce in ce mai multi pacienti romani evita controlul regulat la stomatolog.

Nu mai evidentiem, bineinteles, motivatia inexistenta in ceea ce presupune efectuarea procedurilor de prevenire si mentinere a sanatatii orale.

Nu stim daca acest lucru se datoreaza din cauza lipsei de informatie (sunt pacienti care nu stiu care este rolul profilaxiei) sau poate din cauza situatiei financiare, insa in acest articol am decis sa demontam mitul: Profilaxia este un moft!

 

Metodele de profilaxie dentara au rezultate garantate

Pacientii care atesta ca profilaxia este un moft, se gandesc la faptul ca “Platesc pentru ceva pentru care nu vad niciun beneficiu. Daca am un dinte lipsa, apelez la implant. In urma implantului dentar, o sa am dantura refacuta”; “Daca am o carie, apelez la medicul stomatolog pentru a mi-o curata”.

Singurul lucru corect in aceasta afirmatie este partea ce include implantul dentar. Insa, “Platesc pentru ceva pentru care nu vad niciun beneficiu” este total GRESIT!

De ce?

Profilaxia dentara are rezultate garantate. Rolul ei este de a mentine si de a preveni sau estompa evolutia afectiunilor de la baza dintilor sau gingiilor.

 • Detartrajul – curata placa bacteriana si tartrul – bacterii care distrug smaltul dintilor si duc la formarea cariilor dentare.
 • Periajul profesional – indeparteaza ceea ce ramane in urma detartrajului si asigura danturii o curatare mai puternica decat periajul efectuat acasa.
 • Controalele periodice – medicul este singurul care poate observa o problema inca din faza incipienta.

metode de profilaxie

Doar pentru ca nu simtim o durere, nu inseamna ca nu exista nicio problema

La inceput, o carie dentara este foarte mica si nu da niciun semn de “alarma” pacientului.

Medicul stomatolog, in timpul controlului de rutina, observa in detaliu starea fiecarui dinte al pacientului.

In faza incipienta, problemele dentare sunt mai rapid, usor si ieftin de tratat.

Foarte multi pacienti aleg sa nu dea importanta problemelor dentare pana in momentul in care afectiunea ajunge la radacina dintelui si, afectand-o, pacientii incep sa simta durere in locul respectiv.

Dezamagitor este ca, desi durerea persista, majoritatea apeleaza la analgezice.

Atentie, insa! Pastilele nu rezolva problemele dentare, ci doar opresc durerea pentru o perioada scurta. Problemele dentare sunt rezolvate doar de catre medicul stomatolog.

 

Profilaxia nu este un tratament de “lux”

Pentru pacientii care cred ca aceste metode de profilaxie sunt scumpe: fata de serviciile endodontiei, procedurile profilactice sunt mult mai ieftine.

Pentru pacientii care cred ca aceste metode de profilaxie sunt un “moft”: NU! Metode profilactice precum detartrajul, controlul o data la 6 luni, periajul dentar etc NU sunt un moft, ci un necesar.

Este important sa tratam problemele dentare cat de repede posibil. Acestea avanseaza repede si in timp rezultatul nu este foarte placut:

 • Cariile dentare care afecteaza radacina dintelui/ nervul duc in timp la pierderea dintelui si va fi nevoie de intervenii mai complicate si mai costistoare (precum implantul dentar).
 • Tartrul – daca nu este indepartat, afecteaza in timp gingiva, acest lucru ducand la gingivita si parodontoza. DIN NOU: tratarea acestor interventii este mult mai costisitoare si presupune mai mult timp decat durata unei proceduri profilactice.

Asa cum avem grija de corpul nostru, la fel trebuie sa avem grija si de dantura noastra!

! Trebuie sa invatam ca este NECESAR periajul dintilor de doua ori pe zi, nu doar o data. !

! Ata dentara ajuta la indepartarea resturilor alimentare depuse intre spatiile dintre dinti. !

! Apa de gura, distruge bacteriile si curata dantura. !

! Periajul professional ajuta la o curatare benefica a dintii. !

! A urma cu un medic stomatolog nu este un moft, ci un ajutor pentru sanatatea ta !

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Cat de importanta este profilaxia dentara?

Posted on: septembrie 6th, 2019 by admin No Comments

Profilaxia dentara, pe cat este de simpla si ieftina din punct de vedere financiar, pe atat este de importanta.

Ce este profilaxia dentara?

Profilaxia dentara este ramura stomatologiei ce tine de prevenirea aparitiei cariilor dentare si a bolii parodontale.

Cum pot fi prevenite dezvoltarea problemelor dentare?

In cadrul profilaxiei exista anumite procedure care au scopul de a inlatura aparitia oricaror afectiuni la nivelul danturii sau gingiei.

De asemenea, profilaxia este metoda prin care boala parodontala sau cariile dentare deja existente, pot fi oprite din evolutie.

Care este rolul profilaxiei dentare?

Luand in considerare cele spuse mai sus, profilaxia dentara are doua roluri principale:

 • Previne aparitia problemelor dentare
 • Opreste evolutia complicatiilor deja aparute

Care sunt factorii ce influenteaza aparitia afectiunilor dentare?

 • Microbii si bacteriile – poate cel mai important factor, deoarece acestea sunt situate in placa dentara. Astfel, fara masurile de profilaxie dentara, ele se dezvolta din ce in ce mai mult, pana in stadiul in care ataca dintele si il distrug.
 • Alimentele – bacteriile existente in cavitatea bucala transforma zaharurile in acizi, prin procesul de fermentatie acida. Acizii distrug putin cate putin smaltul, apoi dentina, in final formandu-se cariile dentare. De aceea, medical stomatology ne va sfatui intotdeauna sa consumam cat mai putine alimente bogate in zahar.
 • Sensibilitatea dintilor – unuii pacienti au smaltul dintilor si dentina foarte puternice. Astfel, cariile dentare au o sansa mult redusa de aparite. In schimb, alti pacienti prezinta o dantura mai sensibila. Pentru acestia sunt total necesare metodele de profilaxie.

Care sunt metodele de profilaxie dentara?

 1. Controlul stomatologic – efectuat o data la sase luni, controlul stomatologic ii permite medicului sa observe in detaliu fiecare schimbare a danturii. Pe langa faptul ca se mentine sanatatea orala, afectiunile in faza incipienta sunt mult mai usor si ieftin de tratat.
 2. Igiena orala – reprezinta cea mai importanta metoda de “atac” impotriva aparitiei cariei dentare. De ce? Deoarece placa bacteriana se depune pe suprafata dintilor dupa fiecare masa. Este nevoie sa ne spalam pe dinti de doua ori pe zi pentru ca placa bacteriana sa nu se transforme in tartru. Igiena orala nu consta doar intr-un periaj corect efectuat, ci si in folosirea atei dentare si a apei de gura.
 3. Detartrajul – este procesul prin care este indepartat tartrul si a placii bacteriene. Placa dentara este principal cauza a gingivitei si cariilor dentare, iar tartrul distruge structura dintelui si ataca gingia.

 1. Periajul profesional – este procedura ce se efectueaza dupa detartraj. Astfel, ce ramane in urma detartrajului este curatat prin periajul professional. Periajul professional este recomandat sa se efectueze de doua ori pe ani, la fel ca si detartrajul.
 2. Sigilarea santurilor si fosetelor – este metoda prin care se aplica un material compozit in interiorul santurilor si fosetelor. Rolul acestei procedure este de a impiedica formarea cariilor dentare, deoarece este un loc prielnic pentru placa dentara.
 3. Fluorul si fluorizarea – Fluorul este un mineral ce ajuta la intarirea smaltului dintelui. Astfel, il face mai rezistent la formarea cariilor dentare.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

 

Dantura refacuta intr-o singura sedinta cu Fast&Fixed!

Posted on: iulie 11th, 2019 by admin No Comments

Stim ca pacientii nostri nu au timp sa petreaca in cabinetul stomatologic. Problemele de la nivelul danturii insa, nu pot fi lasate deoparte, mai ales cand intervine problema dintilor lipsa. In acest articol o sa detaliem solutia ideala pentru pacientii care prezinta lipsa dintilor.

Sistemul Fast&Fixed de la Bredent presupune realizarea procedurii de implantare, crearea si montarea intregii lucrari fixe pe implant, toate in aceeasi zi.

Aceasta procedura este solutia ideala pentru toti pacientii care fie nu mai au niciun dinte, fie au mai multi dinti mobili.

Intr-o singura sedinta se extrag dintii mobili, se pozitioneaza implanturile si se realizeaza o lucrare provizorie.

Un alt avantaj pretios il reprezinta traumatizarea osoasa minima si pretul mult mai mic, fata de situatia clasica, in care se aplica intre 10 si 12 implanturi.

Procedura de implantare a sistemului Fast&Fixed nu este foarte complicata.

Se plaseaza 4 implanturi la maxilarul inferior si o lucrare provizorie in aceeasi sedinta, urmand ca dupa un interval de 4-6 luni sa se realizeze puntea definitiva.

La maxilarul superior se plaseaza 6 implanturi si o lucrare provizorie in aceeasi sedinta, iar puntea definitiva se realizeaza dupa un interval de 6-8 luni.

Sistemul Fast&Fixed de la Bredent iti ofera o multitudine de avantaje

 1. O noua dantura intr-o singura zi – Sistemul de la Bredent presupune realizarea procedurii de implantare, crearea si montarea intregii lucrari fixe pe implant intr-o singura sedinta.
 2. Pret fix – pretul sistemului Fast&Fixed este fix si cunoscut de catre pacient inca de la inceperea procedurii
 3. Reluarea activitatii sociale – In doar o zi ai o dantura cu dinti ficsi. Viata ta sociala va fi schimbata in bine, deoarece poti interactiona cu cei din jurul tau fara sa te gandesti la estetica danturii tale si poti zambi fara nicio grija.
 4. Poti manca tot ceea ce iti doresti – daca inainte trebuia mereu sa fii atent ca alimentele pe care le consumi sa nu fie prea tari, dupa Sistemul Fast&Fixed nu te vei mai gandi niciodata la asta. Pe langa faptul ca este o procedura estetica, deoarece implanturile seamana foarte mult cu dantura naturala, sistemul Fast&Fixed are si avantajul unei functionalitati si rezistente foarte mari. Poti sa mananci linistit tot ce iti doresti, fara sa mai simti durere in momentul muscaturii. Doar in primele 6 luni trebuie o atentie foarte mare la alimentatie. Este indicat sa consumati doar alimente de consistenta mica (supe crema, orez, paste, in nici un caz alimente dure). Este foarte important: implanturile nu se vindeca spontan in os, dureaza 6 luni.
 5. Pretul final mai mic – fata de procedura clasica, sistemul Fast&Fixed este o procedura mult mai ieftina, deoarece este nevoie de un numar mult mai mic de implanturi. Plus de asta, se foloseste o tehnologie sigura si moderna.
 6. Locul ideal – CTDental dispune de o aparatura moderna si o echipa specializata cu experienta clinica. Garantam un rezultat final uimitor deoarece echipa noastra isi desfasoara activitatea in domeniul stomatologic cu multa pasiune si devotament.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Scapa de grija dintilor lipsa cu Sistemul Fast & Fixed!

Posted on: iulie 11th, 2019 by admin No Comments

Pentru echipa noastra este foarte important ca pacientul sa se simta cat mai bine in clinica CTDental. In cadrul unei consultatii sau pe toata perioada de tratament stomatologic ne dorim ca tu sa te simti cat mai confortabil si relaxat.

Stim ca vizitele la medicul stomatolog nu se afla printre lucrurile preferate ale oamenilor. Tocmai de aceea, Clinica CTDental a investit intr-un personal cu o experienta vasta ce cauta mereu sa se dezvolte profesional pentru ca orice pacient sa fie intotdeauna pe maini sigure.

De asemenea, devotamentul si pasiunea cu care medicii CTDental isi desfasoara activitatea au un rezultat benefic asupra pacientului, acesta simtind atmosfera calda si prietenoasa.

Pentru noi, relatia medic-pacient este foarte importanta. Si pentru ca noi vrem sa te ajutam in rezolvarea problemelor dentare, iti vom da un sfat sincer si important: chiar daca teama de dentist te impiedica sa iti rezolvi problemele dentare, la CTDental ai parte de tot sprijinul si increderea de care ai nevoie. Problemele dentare, in faza incipienta, pot fi tratate mult mai usor. Iar daca ai dinti lipsa, cu atat mai mult trebuie sa ne vizitezi, deoarece CTDental iti pune la dispozitie o procedura rapida, sigura si rezistenta de inlocuire a dintilor lipsa.

Sistemul revolutionar de implanturi SKY FAST & FIXED de la Bredent

Sky Fast & Fixed este revolutionar deoarece foloseste osul pacientului si raspunde nevoilor acestuia. Nu mai este nevoie de operatiile de augmentare osoasa. Astfel, se scurteaza timpul tratamentului, dar si costul acestuia.

Acest sistem de implanturi a aparut inca din anii ’80. Solutia data de Ledermann® era plasarea unor implanturi lungi care sa aiba stabilitate primara foarte buna si unirea lor printr-o constructie bara, la scurt timp dupa operatie, in asa fel incat tot ansamblul sa functioneze unitar.

Pacientul urma apoi sa primeasca o proteza totala, mobilizabila, care constituia solutia de protezare provizorie sau pe termen mediu. Acest concept nu indeplineste una din vechile dorinte ale pacientilor: dinti ficsi in aceeasi zi.

Prin aceasta solutie, pacientul trebuia sa aiba vizite repetate la cabinetul stomatologic. Acest lucru reprezinta un dezavantaj atat pentru pacient, cat si pentru medic.

Conceptul lui Ledermann® a fost modificat de catre Paulo Malo®. Acesta a venit cu ideea de a plasa implanturi mai lungi. Prin implementarea acestor implanturi mai lungi, creste stabilitatea primara, iar unindu-le intr-o constructie pasiva, lipsita de tensiuni, obtinem o punte provizorie, fixa.

Doctorului Georg Bayer ii datorăm SKY Fast & Fixed asa cum il implementam in prezent. Conceptul dezvoltat impreuna cu specialistii Bredent-medical pune in prim plan dorintele pacientilor. Este optimizat protetic, iar constructia definitiva este posibila cu mai multe variante protetice.

 

 

Caracteristicile Sistemului de implanturi Fast & Fixed

 1. Tratament usor – sunt evitate anumite proceduri care au loc in timpul unui implant obisnuit.
 2. Sistemul de implanturi Fast & Fixed este revolutionar – datorita timpului foarte scurt de implementare.
 3. Rapiditate – toate procedurile sunt realizate in aceeasi zi.
 4. Implanturi special – sunt folosite implanturi special realizate.
 5. Numarul de implanturi – se foloseste un numar redus de implanturi, si anume 6 la maxilar si 4 la mandibular.
 6. Dantura va avea un aspect estetic foarte frumos – pacientul isi poate alege atat culoarea, cat si forma danturii
 7. Durerea si Sistemul Fast & Fixed – Gratie anestezicelor moderne si tehnicilor de sedare folosite, durerea nu mai este o bariera pentru pacientii care vor opta pentru tratamentul fast and fixed!

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Ce trebuie sa stii despre albirea dentara profesionala?

Posted on: iulie 2nd, 2019 by admin No Comments

Foarte multi pacienti care se intereseaza de albirea dentara profesionala pun in discutie doar pretul si durata procedurii.

Albirea dentara insa, are mai multe lucruri de luat in consideratie. Dupa cum spuneam si in articolul anterior, albirea dentara nu este cea mai complicata procedura a stomatologiei si aproape oricine poate apela la ea pentru a avea un zambet mai alb si stralucitor.

Insa, deoarece albirea dentara nu tine doar de “Cat de albi imi vor fi dintii dupa procedura?” sau “Cat costa o astfel de interventie?”, in acest articol ne-am propus sa detaliem putin albirea dentara, conturand cateva avantaje si dezavantaje ale acesteia.

Avantajele albirii dentare profesionale

 • In primul rand, aspectul estetic. Infatisarea este schimbata cu totul daca beneficiem de un zambet alb.
 • Totodata, un zambet alb este un zambet sanatos.
 • Increderea in sine creste in momentul in care radem fara sa mai fim ingrijorati de culoarea neplacuta a danturii noastre.
 • Procedura de albire dentara profesionala se desfasoara intr-un timp estimativ scurt.

Dezavantajele albirii dentare profesionale

 • Nu toate tipurile de coloratii pot capata o culoare alba asa cum trebuie.
 • Unii agenti de albire pot contine substante ce ataca smaltul facand dintele mai sensibil si chiar predispus la carii.
 • Albirea excesiva poate duce la afectarea structurii smaltului si a dentinei.
 • Perioada de albire a dintilor depinde foarte mult de pacient. Aceasta este influentata de alimentele si bauturile consumate, insa si de statusul pacientului – fumator sau nefumator. Albirea dentara profesionala isi poate mentine rezultatul chiar si un an sau doi, daca dantura este ingrijita asa cum trebuie.
 • Costul este aproximativ mediu.

Albirea dentara profesionala – contraindicatii

 • Procedura nu este recomandata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
 • De asemenea, se recomanda ca albirea dentara profesionala sa aiba loc doar dupa varsta de 16 ani. Pana atunci, pulpa dentara este foarte sensibila.
 • Albirea dentara nu este recomandata daca dantura este predispusa parodontozei.

Factorii care influenteaza albirea dentara

 • In primul rand, varsta. Cu cat pacientul este mai tanar, cu atat albirea va avea rezultate mai rapide si mai bune.
 • Cauzele si nivelul colorarii danturii.
 • Numarul de proceduri de albire dentara profesionala facute.

Efectele secundare ale albirii dentare profesionale

 • Nivelul de sensibilitate. Acest aspect se prezinta diferit la pacienti. Unii dintre ei prezinta dupa albirea dentara o sensibilitate crescuta, in timp ce alti pacienti prezinta una foarte mica.
 • Supra-albire.
 • O usoara iritatie a tesuturilor moi ale gurii.

Este bine de mentionat faptul ca, daca iti doresti sa optezi pentru albirea dentara profesionala, inainte apeleaza la sfatul medicului stomatolog. Printr-o consultatie, acesta va putea observa daca dantura ta este “pregatita” pentru albirea dentara profesionala.

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate. Intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie ne asiguram ca pacientii se simt confortabil.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Alege albirea dentara profesionala pentru un zambet stralucitor

Posted on: iulie 2nd, 2019 by admin No Comments

Deoarece stim ca toti pacientii din cadrul Clinicii CTDental isi doresc o dantura alba, stralucitoare, insa sunt destul de sceptici cand vine vorba de albirea dentara, in acest articol ne-am propus sa raspundem la cateva intrebari frecvente despre albirea dentara.

 1. Ce cauzeaza ingalbenirea dintilor?

Exista anumiti factori care duc la schimbarea culorii dintilor. Acestia pot fi:

 • anumite mancaruri sau bauturi, precum: vinul rosu, sucurile carbogazoase, cafeaua
 • fumatul – din cauza nicotinei, pe dantura se vor depune pete de culoare inchisa
 • medicamentele
 • varsta – pe masura ce inaintăm in varsta, dintii devin mai galbeni si mai lipsiti de transparenta.
 1. Care sunt metodele de albire dentara?

Albirea dentara poate fi efectuata acasa de catre pacient sau in cabinetul stomatologic de catre un specialist.

Este bine de specificat faptul ca, inainte de albirea dentara, este nevoie de o igienizare profesionala. De asemenea toate afectiunile dentare trebuie rezolvate.

 1. Cum trebuie sa ne ingrijim dantura dupa albirea dentara?

Albirea dentara nu este cea mai complicata procedura a stomatologiei. Insa, la fel ca orice tratament, trebuie sa respectati anumite indicatii pentru a mentine efectul albirii.

 • Respectarea igienei orale: periajul de doua ori pe zi, folosirea apei de gura si a atei dentare.
 • Timp de cateva zile este indicat sa evitati mancarurile si bauturile ce coloreaza dintii
 • O data pe an este bine sa se efectueze un tratament de albire dentara la domiciliu. Acest tratament nu este deloc complicat de realizat de catre pacient.

 1. Dintii sunt mai sensibili dupa albirea dentara?

Procedura de albire dentara cu laser este singura care prezinta o sensibilitate a danturii foarte mica si temporara, insa in cele mai multe cazuri nici nu apare.

 1. Albirea dentara este o solutie buna si in cazul plombelor sau petelor de pe dinti?

Mentionam ca prin albirea dentara petele de pe dinti nu se pot indeparta. Pentru ca aceste pete sa dispara este nevoie de obturatii de compozit sau incrustatii ceramice.

Albirea dentara are efect doar asupra smaltului dintilor naturali. Ceea ce inseamna ca daca aveti implanturi dentare sau plombe intr-un loc vizibil, albirea dentara nu este indicata, deoarece rezultatele vor fi neuniforme.

In anumite cazuri, cea mai buna alternativa la albirea dentara sunt fatetele dentare ceramice, insa acest lucru depinde de cazul stomatologic.

 1. Care este diferenta dintre albirea profesionala si albirea dintilor acasa?

Cel mai important aspect diferentiator intre cele doua metode este faptul ca, tratamentul profesional de albire dentara te fereste de posibilele pericole pe care le implica solutiile de albire ce pot fi folosite acasa.

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate. Intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie ne asiguram ca pacientii se simt confortabil.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.