Contactati-ne la 0737532022
Contactati-ne la 0737532022

Din 24 Ianuarie te așteptăm într-o nouă locație!

Posted on: ianuarie 17th, 2020 by admin No Comments

Așa cum te-a obișnuit, echipa noastră este atentă mereu la nevoile și dorințele pacienților.

Am înființat CTDental în urmă cu mai bine de zece ani, gândindu-ne că majoritatea pacienților sunt dezamăgiți fie de serviciile pe care le primesc, fie de echipa nesociabilă sau costurile financiare.

Este foarte important pentru un pacient să simtă de fiecare dată când ajunge la medicul stomatolog că este înțeles, că i se acordă atenție și grijă. De asemenea, cu cât de simte mai confortabil, cu atât tratamentul va fi mai ușor și pentru el, dar și pentru medic.

Noi suntem conștienți de aceste lucruri. Tocmai de aceea la baza oricărei clinici CTDental, care din data de 24 Ianuarie va deveni iDentify, au stat valori bine stabilite, o viziune puternică și o misiune la care toată echipa să contribuie.

Valorile iDentify

Valorile noastre sunt:

Performanță: ne preocupăm mereu de evoluția noastră pentru a asigura pacienților noștri tratamente cu un rezultat final sigur, durabil și rezistent. Echipa noastră se perfecționează continuu pentru a fi pregătită în rezolvarea celui mai complex plan de tratament pentru orice pacient.

Responsabilitate: poate cea mai importantă valoare a noastră este responsabilitatea. Credem ca inainte de toate, o echipa stomatologica trebuie sa fie responsabilă și să își asume tot ceea ce ține de profesia sa.

Inovație: știm că un tratament de calitate nu se poate realiza doar cu o echipă specializată și pregătită. Este nevoie de asemenea și de o aparatură modernă, inovativă ce îi oferă pacientului siguranță, iar medicului facilitate și eficiență în realizarea tratamentelor.

Viziunea noastră

Dorim ca prin cele trei clinici iDentify să putem apropia de noi și mai mulți oameni ce au diferite afecțiuni dentare și să îi facem să înțeleagă faptul că o dantură sănătoasă înseamnă un corp sănătos.

Misiunea noastră

Misiunea noastră este atât de a preveni eventualele afecțiuni dentare, cât și de a le rezolv pe cele deja existente. Un dinte ce este cariat nu trebuie sa aducă pacientul la clinică doar în momentul în care nu mai poate fi salvat. Un dinte lipsă nu trebuie să însemne un gol, ci trebuie să apelăm la implantul dentar. Dar, cel mai important, nu trebuie să venim la stomatolog doar în momentul în care avem o problemă sau simțim o durere. Consultul o data la 6 luni este important deoarece o problemă tratată în faza incipientă este mult mai puțin costisitoare decât atunci când avem parte de un plan complex de tratament. Prevenția este importantă.

În cei peste 10 ani de exeriență am tratat mai mult de 10.000 de pacienți, iar nota recenziilor noastre este 4.9.

Oferim o gamă largă de tratamente, iar în clinica nouă pe care o vom deschide în data de 24 Ianuarie nu ne-am lăsat mai prejos!

Iată ce servicii stomatologice îți punem la dispoziție în noua clinică iDentify:

  • Implantologie
  • Pedodonție
  • Parodontologie
  • Protetică
  • Endodonție
  • Radiologie
  • Terapia Cariilor
  • Cosmetică Dentară

Vă oferim de asemenea plata în rate a tratamentelor noastre prin Banca Transilvania – Star BT

În clinicile noastre pornim de la ideea de calitate, reflectată în efectuarea cu multă răbdare de tratamente personalizate, prin proceduri minim invazive, cu materiale bio-compatibile, prin tehnici și echipamente recunoscute la nivel internațional.

Tehnologie ultra performantă:

Aparatura este aleasă cu grijă, echipamentele fiind la standarde internaționale. Începând cu aparatura de sterilizare, până la instalația de radiologie intraorală, toate au ca scop satisfacerea nevoilor pacienților și munca efecientă a medicilor nostril stomatologi.

  • Tehnologie Digitală
  • Computer Tomograf Cone Beam (CBCT)
  • Echipament Laser
  • Piezo-Chirurgie (intervenții chirurgicale minim invazive)

Te așteptăm în trei locații:

  • Strada Progresului 2A, Baia Mare, Maramureș – CLINICA NOUĂ

Telefon: +40362 424 228/ +40722 532 024

  • Bulevardul Republicii, nr. 22, Baia Mare, Maramureș

Telefon: +40262 227 954/  +40747 828 151

  • Strada Tineretului 9-11, Târgu Lapus

Telefon: +40746 906 368/ +40748 547 196

 

Din 24 Ianuarie 2020, CTDental devine iDentify!

Posted on: ianuarie 17th, 2020 by admin No Comments

Clinicile noastre au început drumul evoluției în stomatologie cu numele CTDental! În cei 10 ani de experiență echipa noastră s-a perfecționat, tehnologia noastră s-a îmbunătăți semnificativ, iar  locul unde ne petrecem majoritatea timpului a devenit a doua casă.

Timp de mai bine de 10 ani ne-am preocupat de sănătatea dentară a pacienților noștri și de fiecare dată ne-am implicat în suportul și înțelegerea fiecăruia.

Dorim să ne îndeplinim în continuare scopul, acela de a ajuta câți mai mulți pacienți să își rezolve problemele orale pentru o dantură sănătoasă și puternică, însă din data de 24 Ianuarie, sub numele de iDentify!

Bucură-te de tot ceea ce Clinicile iDentify îți oferă!

Vă oferim servicii de calitate, efectuate de către o echipă cu peste 10 ani experiență. Folosim o tehnologie premium pentru a asigura un rezultat final exact așa cum dorește pacientul.

Iată de ce tratamente poți beneficia în cadrul clinicilor iDentify:

  • Implantologie
  • Pedodonție
  • Parodontologie
  • Protetică
  • Endodonție
  • Radiologie
  • Terapia Cariilor
  • Cosmetica Dentară

Pentru tratamente 100% sigure și durabile folosim o tehnologie modernă, premium:

  • Tehnologie Digitală
  • Computer Tomograf Cone Beam (CBCT)
  • Echipament Laser
  • Piezo-Chirurgie (intervenții chirurgicale minim invazive)

Și pentru că ne dorim ca toți pacienții să poată profita de beneficiile clinicilor iDentify, vă oferim și soluții financiare:

  • Plată în rate prin Banca Transilvania – Star BT!

Dorim să fim cât mai aproape de tine!

Tocmai de aceea, odată cu schimbarea numelui clinicilor noastre, în data de 24 Ianuarie vom deschide și o clinică nouă!

Iată cele 3 adrese pentru locațiile noastre:

  • Strada Progresului 2A, Baia Mare, Maramureș – CLINICA NOUĂ

Telefon: +40362 424 228/ +40722 532 024

  • Bulevardul Republicii, nr. 22, Baia Mare, Maramureș

Telefon: +40262 227 954/  +40747 828 151

  • Strada Tineretului 9-11, Târgu Lapus

Telefon: +40746 906 368/ +40748 547 196

“Pentru că siguranța pacienților și garanția unui tratament de succes reprezintă cea mai mare prioritate a noastră, am investit în tehnologie premium și dezvolatarea continuă a echipei de specialști. Vă așteptăm cu drag în aceeași formula, dar cu o nouă identitate și încă o locație din 24 Ianuarie! ” Tudor Coroș, fondator iDentify

Vino și tu la o consultație! Beneficiază de tratamente premium, tehnologie de top și o nouă locație iDentify din 24 Ianuarie!

Sistemul Fast & Fixed! Dantură refăcută într-o singură ședință!

Posted on: decembrie 3rd, 2019 by admin No Comments

Sistemul de implanturi Fast & Fixed! Dantură refăcută într-o singură ședință!

Pacienți încântați în întreaga lume, zâmbet complet într-o zi! 

Sistemul Fast & Fixed este recomandat pentru cei care nu mai au niciun dinte sau au mai mulți dinți mobili.

Iată ce presupune:

Este simplu și rapid, urmărindu-se pașii:

  • Într-o singură ședință, se extrag dinții mobili, se poziționează implanturile și se realizează o lucrare provizorie;
  • Se plasează 4 implanturi la maxilarul inferior și lucrare provizorie în aceeași ședința, iar puntea definitivă se realizează după 4-6 luni;
  • La maxilarul superior se plasează 6 implanturi și lucrare provizorie în aceeași ședința, iar puntea definitivă se realizează după 6-8 luni.

Recapătă-ți funcționalitatea danturii!

Convinge-te asupra rezultatului final, aflând toate avantajele pe care ți le aduce sistemul Fast & Fixed de la Bredent:

  • Dinți într-o zi – Sistemul de la Bredent presupune realizarea procedurii de împlântare, crearea și montarea întregii lucrări fixe pe implant, toate în aceeași zi;
  • Traumatizarea osoasă minima;
  • Preț final mult mai mic – Se aplică mai puține implanturi, variantă clasică incluzând 10-12 implanturi, prețul final fiind mai mic și datorită tehnologiilor moderne. De asemenea, costul este cunoscut de către pacient încă de la începerea procedurii;
  • Reluarea activității sociale – În doar o zi, ai o dantură cu dinți ficși. Astfel, viață ta este schimbată cu totul și poți să îți reiei activitățile și bucuria de a zâmbi;

Zâmbet perfect într-o singură ședință!

Alegând să faci o vizită Clinicii CTDental ai parte de personal cu o experiență vastă care investește permanent în dezvoltarea profesională;

Echipă atentă la nevoile tale! – Echipa clinicii noastre își practică meseria cu pasiune și devotament;

Plus de asta, felul în care te simți când ajungi la dentist este important pentru noi. Teama de dentist este înlăturată prin grijă și o atmosfera caldă și prietenoasă;

Conștienți fiind asupra faptului că partea financiară reprezintă o grijă pentru foarte mulți pacienți, iar costul tratamentelor este un impediment în rezolvarea problemelor dentare, sistemul Fast & Fixed utilizează mult mai puține implanturi față de procedura clasică;

Locație ideală – Suntem aproape de tine și mereu pregătiți să te ajutăm, având o tehnologie modernă și o echipă specializată;

Știm că este un pas important care va aduce numeroase beneficii și vom fi lângă tine cu cele mai bune sfaturi și soluții.

Dantură refăcută în totalitate la CTDental!

Fii pregătit să zâmbești continuu după ce ne faci o vizită!

Nu va mai există reținerea de a putea savura mâncărurile favorite ce au o duritate mai ridicată sau teama de a pierde și dinții mobili.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate. Intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie ne asiguram ca pacientii se simt confortabil.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954

 

Fast & Fixed – Dantură refăcută total, simplu și rapid!

Posted on: decembrie 3rd, 2019 by admin No Comments

Fast & Fixed este soluția potrivită de sărbători pentru pacienții care au pierdut mare parte din dinți sau chiar toată dantura.

Fast & Fixed de la Bredent te ajută să-ți recapeți zâmbetul și să obții o dantură funcțională în 24 de ore!

Este o soluție ideală pentru:

  • Pacienții cu proteze dentare, ce vor să scape de problemele survenite în urma purtării lor;
  • Pacienții edentați (care și-au pierdut întreaga dantură);
  • Pacienții care prezintă pe arcadă dinți sau rădăcini irecuperabile;
  • Pacienții care și-au pierdut o cantitate importantă a osului alveolar și ar necesita adiții osoase în cazul implanturilor obișnuite.

 

Fast & Fixed de la Bredent este soluția originală care îți aduce toate beneficiile.

  • Pentru pacient, avantajul major este reprezentat de posibilitatea de a obține, în urma intervenției, dinți ficși în numai 24 ore.
  • În aceeași intervenție se pot face și extracțiile dinților irecuperabili, inserarea implanturilor și realizarea lucrării protetice fixe, provizorie;
  • Restabilirea rapidă a fizionomiei și funcțiilor (masticație, fonație);
  • Reluarea, în cel mai scurt timp, a activităților cotidiene;
  • Intervenția este predictibilă și nedureroasă;
  • Lucrările dentare provizorii se realizează în aceeași zi cu intervenția chirurgicală de inserare;

 

Care sunt pasii?

  • Se plasează 4 implanturi la maxilarul inferior și lucrare provizorie în aceeași ședința, iar puntea definitivă se realizează după 4-6 luni
  • La maxilarul superior se plasează 6 implanturi și lucrare provizorie în aceeași ședința, iar puntea definitivă se realizează după 6-8 luni.

Dinți ficși într-un timp foarte scurt, fără durere

  • Uită de proteza mobile;
  • Prețul final este mai mic;
  • Nu va mai există reținerea de a putea savura mâncărurile favorite de sarbatori sau teama de a pierde și dinții mobili;

Echipă atentă la nevoile tale!

  • Știm că este un pas important care va aduce numeroase beneficii și vom fi lângă tine cu cele mai bune sfaturi și soluții.

Alegerea potrivită

  • Felul în care te simți când ajungi la dentist este important pentru noi. Teama de dentist este înlăturată prin grijă și o atmosfera caldă și prietenoasă

 

Te vom ajuta să-ți recapeți zâmbetul și să obții o dantură cu adevărat funcțională în doar 24 de ore!

Fii pregătit de sărbători!

CTDental vine în ajutorul tău cu o soluție inovatoare și tehnologie nouă pentru a putea să te bucuri de sărbători!

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate. Intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie ne asiguram ca pacientii se simt confortabil.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Tot ce trebuie sa stii despre aparate dentare

Posted on: noiembrie 21st, 2019 by admin No Comments

Ortodontia este ramura stomatologiei ce se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare prin aparate dentare.

De asemenea, ortodontia are in vedere indreptarea pozitiei dintilor, reglarea muscaturii sau ocluziei si echilibrul dintre cele doua maxilare.

Cu ajutorul unor aparate dentare, se pot rezolva aceste probleme.

Aparatele ortodontice pot fi de mai multe feluri:

  • Aparate dentare fixe
  • Aparate dentare mobile
  • Aparate dentare vizibile
  • Aparate dentare invizibile

Este important de retinut faptul ca medicul ortodont este cel care ne poate ajuta in alegerea unui aparat dentar, depinzand de complexitatea problemei dentare.

Rolul acestor aparate dentare este de a mari maxilarul, de a alinia dintii in pozitia corecta si de a corecta muscatura pacientului.

Ele functioneaza prin exercitarea unei usoare presiuni asupra dintilor, dar si a maxilarelor.

Afectiuni pentru care este indicat tratamentul cu aparate dentare:

  • Supraocluzie verticala, numita si overbite – dintii frontali ies mult in fata celor inferiori
  • Ocluzie inversa sau underbite – dintii inferiori ies mult in fata celor superiori
  • Ocluzie incrucisata – la o muscatura, dintii superiori nu se potrivesc in fata peste cei inferiori
  • Ocluzie deschisa – se formeaza un spatiu intre suprafetele ocluzale ale dintilor frontali si laterali, in momentul muscaturii pe dintii posteriori.
  • Malocluzie pe linia mediana – centrul dintilor frontali superiori nu se aliniaza cu centrul celor frontali inferiori.
  • Dinti distantiali – spatiile interdentare ce sunt rezultatul pierderii dintilor sau din contra, celor care nu umplu toata arcada.
  • Inghesuire dentara – prea multi dinti pentru a avea loc pe arcada dentara, maxilarul este prea mic.

De ce sunt o problema dintii strambi?

  • Este probabil de prisos sa mai reamintim de aspectul estetic scazut in momentul in care zambim sau vorbim, iar dantura se vede inghesuita, dintii strambi, nealiniati.
  • Pe langa acest dezavantaj, urmeaza si dificultatea cu care se face igiena orala, periuta de dinti nu poate curate foarte bine spatiile inghesuite, iar in anumite situatii chiar si ata dentara este greu de folosit.
  • Aceasta cauza poate duce la pierderea dintilor din cauza cariilor, iar muschii masticatori este nevoie sa depuna un efort suplimentar
  • Acest lucru duce la dureri de cap, disfunctia articulatiei temporo-mandibulare, dureri la nivelul gatului, dar si umarului sau chiar spatelui.

De ce trebuie sa alegem aparate dentare pentru a imbunatati situatia unei danturi strambe?

Deoarece avantajele tratamentelor cu aparate dentare evidentiaza:

  • Sanatatea orala mult mai buna
  • Aspect estetic frumos
  • Durabilitate si rezistenta mai mare a danturii.

Daca in copilarie nu ai putut sa iti rezolvi problemele ortodontice, nu inseamna ca este tarziu sa o faci daca esti adult.

Ortodontia a evoluat foarte mult si daca in trecut se adresa doar copiilor, ei bine acum si adultii pot opta pentru aparate dentare pentru a-si rezolva problemele ortodontice.

Iar daca te gandesti ca aceste aparate dentare desi iti imbunatatesc foarte mult sanatatea danturii, prezinta avantajul de a fi vizibile, te anuntam ca nu mai este valabil nici acest lucru.

Datorita tehnicilor moderne ale ortodontiei, pacientii care au nevoie de aparate dentare, insa au o viata sociala foarte activa si nu isi permit sa poarte un aparat dentar vizibil, pot opta pentru aparate dentare invizibile.

Durata unui tratament cu aparate dentare (ortodontice) este decisa in raport cu complexitatea cazului pacientului. De obicei, perioada de purtare a aparatului dentar variaza intre 18 si 24 luni.

Tratamentele ortodontice au 2 etape:

  • Prima etapa presupune purtarea aparatului dentar ce va alinia dantura
  • A doua etapa presupune purtarea unei contentii. Aceasta asigura ca rezultatul final nu se va schimba, deoarece dintii au tendinta de a reveni la forma initiala in timp.

Tratamentul orthodontic are loc cu ajutorul unor aparate ortodontice. Am explicat mai sus ca exista aparate dentare fixe, mobile, vizibile si invizibile.

Aparate dentare fixe sunt:

  • Aparat dentar fix cu bracketi ce pot fi: metalici, ceramici, metalo-ceramici, safir
  • Aparat dentar fix lingual – acest tip de aparat dentar este aplicat pe fata interioara a dintilor, astfel este foarte greu sa fie vazuta purtarea lui. Materialul din care este facut aparatul dentar lingual este aur.


Cum trebuie sa ingrijim aparatele dentare fixe?

  • Este de preferat sa ne spalam pe dinti cu o periuta speciala interdentara care curata foarte bine spatiile dintre bracketi;
  • Obiceiul de a va roade unghiile trebuie sa dispara,
  • Este recoamndat ca o data la 3 luni sa optam pentru tratamentele de profilaxie;
  • Alimentele precum cele tari, lipicioase sau cele care contin mult zahar este bine sa le evitam;
  • Guma de mestac nu este recomandata sa fie folosita in momentul in acre purtam aparte dentare;

 

Aparate dentare mobile:

  • Sunt alegerea pe care o facem in special pentru copii, moment in care sunt in crestere.
  • Rolul aparatului mobil este de a face loc in maxilar pentru indreptarea dintilor.
  • Asa cum defineste si numele, aparatele mobile pot fi date jos oricand de catre purtator, insa este important sa se respecte timpul de purtare.

Cum trebuie sa ingrijim aparatele dentare mobile?

  • De obicei, medicul ortodont recomanda ca aparatul dentar mobil sa nu se poarte la scoala sau la diferite antrenamente sportive.
  • De asemenea, se recomanda ca in timpul meselor sa nu purtam aparatul.
  • Ingrijirea lui tine de igiena orala si de spalarea aparatului cu o periuta de fiecare data cand il dam jos.

Tratamentul cu aparate dentare nu este dureros. In primele zile de purtare pacientul poate simti un discomfort, insa este normal.

Ce este un implant dentar? Dar profilaxia? Mic dictionar stomatologic

Posted on: noiembrie 21st, 2019 by admin No Comments

Stim cat de greu este pentru un pacient sa inteleaga tot ceea ce un medic stomatolog ii spune.

Planurile de tratament, cu multitudinea lor de termeni pe care nu toti pacientii ii inteleg.

“Aici avem nevoie de un implant dentar.”, “Este necesar sa veniti la controlul periodic pentru metodele de profilaxie”

Este normal ca pacientii sa aiba multe intrebari cand vine vorba despre un implant dentar sau despre o metoda de profilaxie, mai ales daca nu stie foarte bine ce presupune profilaxia.

Ne-am gandit sa dezvoltam putin principalii termeni pe care pacientii nu ii inteleg in acest mic dictionar stomatologic.

Nu stii ce este un implant dentar?

Ai primit multe informatii despre metodele de profilaxie, dar nu esti sigur ce presupune in fond profilaxia?

Nicio problema, noi ti-am explicat acesti termeni, plus multi altii, in acest “mic dictionar stomatologic”.

 

ADITIA OSOASA

– (Chirurgie dentara) – este o procedura chirurgicala necesara inaintea implantului dentar, depinzand insa de la pacient la pacient.

In urma lipsei dintilor, oasele din zona dintilor se subtiaza si se resorb.

Deoarece implantul dentar este inserat in maxilar, oasele trebuie sa fie solide pentru a-i oferi implantului o rezistenta crescuta, asa cum este normal.

Aditiile osoase reprezinta procedura prin care se reface cantitatea de os din maxilar.

 

BRACKETI

– (Ortodontie) – Sunt mici piese fixate individual pe dinti. Bracketii pot fi realizati din material precum metal, ceramica, plastic sau safir. Pentru a-si indeplini scopul, sunt prinsi intre ei cu un fir subtire ce aplica presiune pe dinti pentru a se indrepta.

 

CBCT

– (Radiologie) – Este o tehnologie moderna ce ofera imagini 3D.

Isi are rolul in stomatologie in momentul in care anumite proceduri sau tratamente au nevoie de imagini clare ale oaselor. De asemenea, radiografia CBCT se foloseste si in tratamente ce tin de sfera Ortodontiei, insa cel mai important, aceasta este esentiala in Implantologie, pentru simularea unui implant dentar.

 

COROANA DENTARA

– (Protetica dentara) – un invelis al dintelui, ce poate fi confectionat din diferite materiale. Rolul ei este de a acoperi dintele in urma slefuirii pentru a-i reda atat forma, cat si dimensiunea sau functiile dintelui. De asemenea, coroana dentara poate sa imbunatateasca si aspectul danturii.

 

DETARTRAJ

– (Profilaxie) – placa bacteriana se depune pe dinti si astfel apar cariile. In cazurile speciale, tartrul afecteaza gingia, iar acest lucru duce la aparitia bolii parodontale. Detartrajul este procedura de profilaxie in care se indeparteaza tartrul. Procedura este afecteaza deloc dantura si este minim invaziva. Detartrajul se recomanda tuturor pacientilor, o data la 6 luni.

 

ENDODONTIE

– este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratarea afectiunilor nervului. Scoaterea nervului, asa cum este cunoscuta de majoritatea pacientilor, rezuma rolul endodontiei. Daca o carie este foarte mare, ea ajunge la nerv, iar medicul stomatolog opteaza pentru “scoaterea nervului” pentru ca dintele sa fie salvat.

 

FATETE DENTARE

– (Estetica dentara) – Sunt piese protetice foarte fine din ceramica sau oxid de zirconiu, ce sunt realizate intr-un laborator de tehnica dentara, prin tehnologia numita CAD-CAM. Sunt folosite in special pentru dintii frontali pentru a le da o estetica frumoasa si sunt cimentate pe suprafata exterioara a dintilor. Este bine de subliniat faptul ca, fatele dentare sunt nu sunt considerate tratament, ci sunt alese de pacienti pentru o estica mai frumoasa a danturii. Insa, cine opteaza pentru ele, trebuie sa isi resolve inainte toate problemele dentare, probleme ce pot tine de spera chirurgiei, implantologiei, ortodontiei etc.

 

FLUORIZARE

(Profilaxie)Fluorul esre un mineral natural. Dupa procesul de igienizare, se aplica cu penulsa fluorul ce poate fi regasit in trei variante, gel, pasta sau lac. Acesta are rolul de a scadea riscul aparitiei cariilor dentare.

 

FRENUL LINGUAL

– este o membrane asezata in partile mobile ale gurii. Frenul limiteaza miscarile limbii si ale buzelor si de asemenea, dezvoltarea danturii.

Exista trei frenuri: 2 labiale (unul intre buza superioara si gingie, respectiv buza inferioara si gingie), iar 1 intre limba si planseul bucal.

Atat lungimea, cat si structura si amplasarea frenului este importanta deoarece dantura poate fi afectata de aceste aspecte.

 

FRENECTOMIE

– (Pedodontie) – este o procedura chirurgicala, necesara in momentul in care frenul afecteaza functionalitatea orala. Procedura se realizeaza foarte des la copii.

 

IMPLANT DENTAR

– (Implantologie) – este o piesa din titan pur si are forma unui surub. Rolul acestuia este de realiza o radacina artficiala in osul maxilar, in momentul in care are loc pierderea unuia sau mai multor dinti.

Procedura de implantare are doua segmente: implantul propriu zis si bontul protetic ce isi are locul deasupra implantului. Deasupra bontului urmeaza o coroana dentara. In anumite cazuri se opteaza pentru o punte sau o proteza.

Implantul dentar este cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa, acesta preluand rolul dintelui pierdut.

 

INHALOSEDARE

– (Anestezie) – deoarece foarte multi pacienti amana vizita la medicul stomatolog din cauza temerii, inhalosedarea este folosita in anestezie. Este administrat pe cale respiratorie, folosind o masca, oxigenul in amestec cu protoxid de azot.

Inhalosedarea este cea mai des folosita si in acelasi timp cea mai cunoscuta metoda de anestezie pe care medicii stomatologi o folosesc.

 

OSTEOINTEGRARE

– (Implantologie) – Este procesul prin care in jurul unui implant dentar se formeaza tesut osos. Formarea acestuia este importanta deoarece in acest mod creste stabilitatea implantului. De asemena, prin osteointegrare implantul dentar se integreaza in organism.

 

ORTODONTIE

– Este ramura stomatologiei care se ocupa de corectarea tuturor problemelor dentomaxilare. Are rolul de a aduce dantura in pozitia normal, regleaza ocluzia sau muscatura si corecteaza raportul dintre cele doua amxilare.

 

OBTURATIE

– (Protetica dentara) – Deseori numita si plomba, are rolul de a reconstrui dintele ce a fost afectat de caria dentara. Astfel, I se reda atat functia, cat si forma normal. Prima etapa a unei obturatii consta in indepartarea cariei denature, apoi curatarea dintelui, iar ultima etapa este reprezentata de materialul care acopera zona proaspat curatata.

 

PROFILAXIA

– este ramura stomatologiei ce se ocupa cu prevenirea afectiunilor dentare. Metodele precum detartraj, periaj profesional, sigilarea santurilor si fosetelor, fluorizare, tin de profilaxie. Acestea sunt metode prin care se reduce riscul aparitiilei atat cariilor, cat si altor probleme dentare mai grave.

 

PLAN DE TRATAMENT

– in cadrul primei consultatii, medicul stomatology va analiza cavitatea orala a pacientului. La sfarsitul consultatiei, acesta ii va da pacientului informatii despre eventualele probleme dentare, dar si tratamentele de care sunt nevoie pentru ca apcientul sa isi resolve toate afectiunile.

 

PARODONTOZA

– (Parodontologie) – cunoscuta si sub numele de parodontita sau boala parodontala, este o afectiune ce se manifesta prin distrugerea osului si a tesuturilor ce redau rezistenta dintilor. Netratata la timp, aceasta poate duce la pierderea danturii, deoarece infectiile cauzate de bacteriile existente sunt destul de puternice.

 

PUNTEA DENTARA

– (Protetica)este o lucarre protetica fixa ce are rolul de a Puntea dentara este o lucrare protetica fixa utilizata in stomatologie pentru restaurarea morfologica a dintilor absenti de pe arcadele dentare sau pentru protectia si remodelarea dintilor ce au suferit distructii importante.

 

RADIOGRAFIE

– (Radiologie) – este o imagine plana a maxilarelor, danturii sau a unui singur dinte, in urma expunerii zonei la radiatii X. Se optine o imagine concreta a zonei expuse, astefl incat medicul stomatology poate observa eventuale probleme sau din contra, rezultatul unui tratament.

 

SIGILAREA FOSETELOR

– (Profilaxie) – prin sigilare se acopera santurile si fosetele dintilor. Sigilarea are rolul de a proteja dintii de bacterii.

 

SINUS LIFTING

– (Chirurgie dentara) – Cavitatea plina cu are situata la nivelul pometilor se numeste sinus maxilar. Sinusurile se afla unul pe partea dreapta, respectiv unul pe partea stanga.

Sinus lifting este o procedura chirurgicala prin care cele doua sinusuri sunt ridicate. Acest lucru este necesar in momentul inserarii unui implant dentar deoarece se va adauga os pentru a-i oferi implantului resistenta si stabilitate.

 

SISTEM FAST&FIXED

– (Implantologie) – Daca metoda “veche” de inserare a unui implant dentar presupunea aplicarea a 10-12 implanturi, Sistemul Fast&Fixed plaseaza doar 4 implanturi la maxilarul inferior si o lucrare provizorie in aceeasi sedinta, iar puntea definitiva se realizeaza dupa 4-6 luni. La maxilarul superior se plaseaza 6 implanturi si lucrare provizorie in aceeasi sedinta, iar puntea definitiva se realizeaza dupa 6-8 luni.

Astfel, pacientul va avea dinti noi intr-o zi.

 

TARTRUL

– se regaseste, în special, la baza dintelui si cauza principal este igiena orala precara.

Cauzele principale a aparitie tartrului o reprezinta o igiena orala precara. Tartrul apare, în mod special, în acele zone în care periuta de dinti ajunge cu dificultate, cum ar fi pe partea interioara a dintelui.

 

ZIRCONIUL

– este un material care a aparut recent si a revolutionat stomatologia. Datorita proprietatilor exceptionale, acesta poate fi folosit in mai multe scopuri. Pentru prelucrare, este nevoie de sisteme computerizate extrem de sofisticate.

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate. Intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie ne asiguram ca pacientii se simt confortabil.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Intrebari despre implant dentar

Posted on: noiembrie 12th, 2019 by admin No Comments

Foarte multi pacienti care au venit la clinica noastra, in momentul in care le am spus ca au nevoie de un implant dentar, am fost surprinsi sa descoperim ca nu stiau excat ce presupune sau ce este.

Medicii din ziua de azi sunt foarte ocupati si deseori nu au timp sa explice pacientului exact ce presupune fiecare interventie.

Le comunica repede planul de tratament si apoi, bineinteles, pretul, iar in final se intreaba de ce pacientul nu continua tratamentul.

Este foarte simplu!

Pacientilor le este foarte greu sa accepte un tratament, mai ales unul implantologic, din moment ce nu li se ofera detaliile corespunzatoare pentru a se convinge ca au neparat nevoie de tratamentul respectiv.

Medicii din cadrul Clinicii CTDental sunt mereu atenti la informatiile pe care le furnizeaza pacientilor. Avem grija sa le explicam totul in termeni pe care ei sa ii poata intelege. Este foarte importanta comunicarea dintre medic si pacient. Aceasta consolideaza relatia dintre cei doi si faciliteaza foarte mult perioada tratamentului.

In acest articol am decis sa scriem cateva informatii utile despre implant dentar.

 

1. Cand este nevoie de un implant dentar?

Un dinte are urmatoarele functii principale:

  • masticatia,
  • vorbirea,
  • mentinerea aspectului buzelor,
  • mentinerea aspectului obrajilor,
  • zambetul,
  • impiedicarea migrarii dintilor vecini.

In momentul in care un dinte este pierdut, cea mai buna solutie este inlocuirea lui printr-un implant dentar pentru a se preveni pierderea echilibrului.  Odata ce echilibrul este pierdut vor aparea mai multe afectiuni.

 

2. Ce se intampla daca amanam implantul dentar?

Din nefericire, adevarul este ca, foarte multe personae care prezinta unul sau mai multi dinti lipsa, nu apeleaza la implant dentar foarte repede. Unii dintre ei, niciodata.

Amanarea unui implant dentar pentru inlocuirea dintilor lipsa are drept consecinte urmatoarele situatii:

  • Migrarea dintilor vecini
  • Muscatura instabila, afectarea articulatiei mandibulei, dureri
  • Modificarea pronuntiei anumitor sunete
  • Tulburari digestive
  • Scaderea stimei de sine, zambet chinuit, scaderea vietii sociale
  • Accentuarea ridurilor de expresie
  • Slabirea muschilor fetei
  • Aspect imbatranit al fetei
  • Resorbtia/atrofierea tesutului osos, ceea ce va duce la necesitatea altor tratamente de regenerare a tesutului osos si tehnici chirurgicale de grefare.
  • Dintii ramasi se pot toci, fisura, fiind suprasolicitati, se pot caria mai usor
  • Absenta contactelor dentare uniforme, pe toti dintii, duce la modificarea trasaturilor faciale

 

3. Care este scopul inserarii unui implant dentar?

Scopul inserarii unui implant poate fi:

  • inlocuirea unui dinte ce nu mai poate fi recuperat
  • crearea unui punct de sprijin pentru o punte, atunci cand acest lucru nu poate fi obtinut in mod natural
  • inlocuirea intregii danturi, ca alternativa a protezelor mobile
  • suport de sustinere pentru o proteza totala

 

4. Exista riscuri in ceea ce priveste un implant dentar?

Riscurile unui implant dentar sunt, in general, reprezentate de un procent mic si se refera la rejectarea acestuia la pacientii  fumatori, care au o igiena orala precara sau a celor care sufera de diabet.

Procedurile in stransa legatura cu un implant dentar

Posted on: noiembrie 12th, 2019 by admin No Comments

In acest articol am decis sa explicam cateva proceduri ce tin de implantologie.

Am optat pentru scrierea acestui articol deoarece foarte multi pacienti nu sunt informati asa cum trebuie in momentul in care medicul stomatolog le spune ca au nevoie de un implant dentar.

 

1. Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai sigura metoda in momentul in care pacientul se prezinta cu unul sau mai multi dinti lipsa.

Procedura nu afecteaza deloc structura celorlati dinti.

De asemenea, implantul dentar poate rezista toata viata daca se respecta regulile de igiena orala si bineinteles controlul periodic la stomatolog.

Implantul dentar este un substituent metalo-sintetic al radacinii ce este plasat in osul arcadei dentare. In timp ce are loc oseointegrarea, se monteaza o lucrare protetica provizorie.

 

2. Ce este osteointegrarea?

Osteointegrarea este procesul prin care in jurul unui implant dentar se formeaza tesut osos. Formarea acestuia este importanta deoarece astfel creste stabilitatea implantului. De asemena, prin osteointegrare implantul dentar se integreaza in organism.

Osteointegrarea poate dura in medie de 3-6 luni.

In functie de cazul clinic si pozitia implantului, osteointegrarea poate dura intre 3 si 6 luni.

 

3. Ce presupune aditia osoasa?

Aditia osoasa presupune o procedura chirurgicala necesara inaintea implantului dentar, depinzand insa de la pacient la pacient.

In urma lipsei dintilor, oasele din zonal or se subtiaza si se resorb.

Deoarece implantul dentar este inserat in maxilar, oasele trebuie sa fie solide pentru a-I oferi implantului o rezistenta crescuta.

 

4. Ce este sinus lifting?

Cavitatea plina cu aer situate la nivelul pometilor se numeste sinus maxilar. Cele doua sinusuri se afla la nivelul pometilor, unul pe partea dreapa si unul pe partea stanga.In momentul in care un dintedin zonele laterale este pierdut, osul se resoarbe in timp, iar sinusurile se extend pentru a ocupa locul dintelui pierdut.

Sinus lifting este o procedura chirurgicala prin care cele doua sinusuri sunt ridicate. Acest lucru este necesar in momentul inserarii unui implant dentar deoarece se va adauga os pentru a-I oferi implantului resistenta si stabilitate.

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Importanta unui consult stomatologic periodic

Posted on: octombrie 4th, 2019 by admin No Comments

Cu totii ne dorim sa avem o dantura sanatoasa, fara existenta unor afectiuni endodontice, dar mai ales fara probleme ortodontice.

Ne dorim dinti albi si frumos aliniati, fara sa facem nimic in privinta sanatatii orale, mai ales consult stomatologic periodic.

Este greu de spus, insa adevarat, faptul ca o dantura frumoasa nu exista fara anumite metode de profilaxie care sa intretina sanatatea dintilor, dar si sa previna aparitia afectiunilor dentare de orice tip.

Tot ce este frumos, vine in urma unor compromisuri, sacrificii sau prin munca. In ceea ce priveste o dantura sanatoasa si dinti albi, trebuie sa ne “sacrificam” pentru a putea respecta cateva reguli de baza ale igienei orale si de asemenea, trebuie sa facem un “compromis”: din timpul nostru, trebuie o data la sase luni sa alocam 1 ora pentru consult stomatologic periodic.

Foarte multi pacienti sunt sceptici cand vine vorba de consult periodic. Ei se gandesc fie la faptul ca medicii stomatologi vor doar sa le ia banii pe consultatie, desi pacientii nu au nicio problema dentara, fie ca atat timp cat nu simt nicio durere in zona danturii, inseamna ca nu exista nicio afectiune. Insa acest lucru este complet GRESIT!

Afectiunile dentare, in starea incipienta, nu prezinta nicio durere pe care pacientul o poate lua in calcul si astfel sa faca consult stomatologic. In momentul in care pacientul incepe sa simta o durere atunci cand consuma alimente sau baturi reci sau calde sau si mai grav, atunci cand durerea devine greu de suportat, abia atunci se duce la dentist.

Aceste probleme intervin in dorinta de a avea niste dinti albi si o dantura sanatoasa.

In acest articol ne-am propus sa va oferim cateva motive pentru care un consult stomatologic periodic este necesar.

  1. Examinarea cavitatii bucale si a structurilor inconjuratoare

Consultul incepe cu o discutie intre medic si pacient. Pacientul informeaza medicul asupra oricaror schimbari ce s-au produs de la ultima vizita sau schimbari pe care pacientul le simte.

Medicul examineaza atat datura, cat si gingiile sau alte tesuturi pentru a putea depista orice afectiune.

  1. Igienizarea cavitatii orale

Igienizarea cuprinde procedurile de detartraj, periaj profesional, dus bucal cu air flow. Aceste proceduri au ca rol eliminarea bacteriilor din cavitatea bucala. Detartrajul este metoda prin care tartrul este indepartat, ulterior se foloseste si periajul professional si dusul bucal cu air flow pentru a se asigura o curatare perfecta a danturii.

  1. Depistarea unor carii

Cariile descoperite in faza incipienta sunt mult mai usor de rezolvat si de asemenea mult mai ieftin. Unele probleme endodontice nu au nevoie de anestezie, deoarece fiind foarte mici, acestea nu produc durere pacientului. In momentul in care pacientul se prezinta la stomatolog cu o durere in zona afectata, acesta este un semn ca afectiunea a ajuns la nerv, iar pentru a putea rezolva aceasta problema, medicul stomatolog are nevoie de mai multe sedinte de tratament. Poate acesta este cel mai important motiv pentru care oamenii ar trebui sa se gandeasca de doua ori atunci cand amana un consult stomatologic.

  1. Controlul obturatiilor, lucrarilor protetice sau implanturilor dentare

Daca pacientul are anumite tratamente sau proceduri existente cu atat mai mult trebuie sa vina la consult stomatologic periodic. Implantul dentar, spre exemplu, are nevoie de o ingrijire atenta si corespunzatoare pentru a avea o durata de viata cat mai mare. Medicul stomatolog, in cadrul unei consultatii va observa orice procedura pe care pacientul a suferit-o si analizand-o atent ii va putea spune pacientului in ce stadiu se afla.

Este important sa nu credem ca odata rezolvata o problema, nu trebuie sa mai vizitam stomatologul. Chiar si aceste lucrari, perfect realizate, se pot deteriora daca nu avem grija de ele si daca nu respectam regulile de igiena dentara.

Acestea sunt cele mai importante motive pe care oamenii ar trebui sa le ia in calcul in momentul in care se gandesc ca o consultatie periodica la stomatolog nu inseamna decat pierdere de timp si bani.

Inainte sa ne gandim cat de mult ne dorim dinti albi, ar trebui sa ne gandim daca avem afectiuni dentare despre care nu stiu. Afectiuni dentare ce, cu timpul, se vor transforma in adevarate probleme, mult mai mari si complexe.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Dinti albi si curati! Metode de albire dentara acasa!

Posted on: octombrie 4th, 2019 by admin No Comments

Cand vine vorba de dantura, cu totii ne dorim dinti albi, fara afectiuni dentare si frumos aliniati.

Insa, multi dintre pacienti nu fac nimic in privinta acestui lucru. Dorinta de a avea un zambet stralucitor este de 10. Insa exista multe impedimente care au drept consecinta amanarea vizitei la stomatolog pentru o albire dentara.

Fie ca este vorba de pretul unui tratament de albire dentara, ce difera tinand cont de procedura prin care se realizeaza (lampa, laser sau gutiere), fie ca este vorba de teama de dentist sau de lipsa de timp de care majoritatea pacientilor “sufera”, aceste piedici stau in calea unor dinti albi si unui zambet stralucitor.

In acest articol ne-am propus sa iti oferim 5 metode pentru dinti albi, metode ce pot fi realizate chiar la tine acasa.

Nu este dificil de realizat, nu presupune nici o suma mare, iar timpul este diminuat.

Este bine de tinut minte insa, faptul ca albirea dentara acasa este mai “slaba” decat albirea dentara in cabinetul stomatologic. Cum? Abirea dentara rezista mai mult timp daca este efectuata in cabinet. De ce? Deoarece se foloseste o tehnologie moderna. Plus de asta, unele dintre metodele pentru dinti albi pot afecta gingia. In cazul unei albiri dentare in cabinetul stomatologic, gingia nu este afectata deloc!

Astfel, va prezentam cele 5 metode de albire dentara acasa, pentru dinti albi.

  1. Zeama de lamaie

Lamaia este folosita in foarte multe cazuri. In ceea ce presupune albirea dintilor, tot ce trebuie sa faci este sa freci dantura aproximativ 5 minute, fie cu o felie de lamaie, fie cu zeama acesteia folosind periuta de dinti.

Este necesar dupa sa te speli pe dinti folosind pasta de dinti. Avand in vedre ca acidul citric afecteaza smaltul dintilor, retine faptul ca nu trebuie sa ai acest ritual mai mult de o data pe saptamana. Rezultatul unor dinti albi se va putea observa dupa cateva saptamani.

  1. Bicarbonat de sodiu

Si acesta este foarte cunoscut, fiind util in foarte multe cazuri. Aplica-l direct pe periuta de dinti si periaza dantura timp de 5 minute. Atentie insa la modul in care periezi dintii pentru a nu irita gingia. La fel ca si ritualul prezentat la punctual 1, nici acesta nu este recomandat sa fie facut de mai multe ori pe saptamana. O singura data este suficient. Si ca sa te asiguri ca da rezultate, poti amesteca bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie.

  1. Sarea

Presara sare pe periuta de dinti atat dimineata, cat si seara pentru niste dinti albi. De asemenea, poti sa o folosesti si in combinatie cu celelalte doua modalitati, insa trebuie sa ai grija ca in momentul in care periezi dintii, sa nu iriti gingia.

  1. Coaja de portocala

 

 

Desi probabil iti va veni greu sa crezi ca te poate ajuta cu ceva coaja de portocala pentru niste dinti albi, ei bine, se poate si este chiar eficienta. Tot ce trebuie sa faci este sa freci dantura cu coaja de portocala in fiecare zi. Este adevarat ca aceasta modalitate necesita o perioada mai lunga pentru un rezultat vizibil, insa la final o sa ai niste dinti albi si stralucitori.

  1. Otetul de mere

Acesta, in combinatie cu praful de copt chiar face minuni. Tot ce trebuie sa faci este sa perezi dintii o data pe saptamana si dupa o perioada vei observa cum dintii tai capata o nuanta mai alba.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.