Contactati-ne la 0737532022
Contactati-ne la 0737532022

Endodonţie

 Un tratament endodontic realizat corect inseamna pastrarea dintelui in cauza, pe termen nelimitat, fara aparitia unor probleme ulterioare. 

Dintii nu sunt doar niste structuri inerte, in interiorul lor se afla pulpa dentara ce contine nervi si vase sangvine. Daca dintele este lovit, cariat, fisurat sau are obturatii profunde se declanseaza semnale din partea pulpei,traduse prin durere ascendenta.

Pana sa va prezentati la stomatolog este posibil ca pulpa sa fie distrusa de bacterii, iar spatiul pulpar infectat, cauzand un abces dentar. Chiar si in acest moment tardiv, dintele mai poate fi salvat, prin curatirea minutioasa a canalelor pulpare infectate. Un sistem de izolare, numit diga, este imperios necesar in acest proces, pentru a elimina saliva si bacterii suplimentare din zona de lucru. Tratamentul de radacina cunoscut si sub denumirea de tratament endodontic este o procedura extrem de laborioasa consumatoare de timp, rata de succes poate ajunge pana la 95%, daca tratamentul este efectuat constincios si cu o aparatura moderna.

Canalele radiculare trebuie curatate, largite, dezinfectate, spalate, uscate si in final sigilate ermetic pentru a impiedica alti microbe sa mai patrunda in acest spatiu.
Deasemenea foarte importanta este reconstructia coronara, obturatie dentara sau coroana cu sigilare suplimentara tot impotriva factorilor biologici.