Contactati-ne la 0737532022
Contactati-ne la 0737532022

Implantologie

Implantele dentare sunt alternativa moderna pentru inlocuirea dintilor lipsa. Implantul este o piesa din titan sau din zirconiu, sub forma unui surub, care inlocuieste radacina unui dinte natural lipsa. Dupa ce implantul s-a integrat in os , pe el se ataseaza o piesa, iar pe aceasta se fabrica o coroana dentara pentru a inlocui dintele absent.  Plasarea  implantului se face, printr-o interventie chirurgicala minim invaziva, ce dureaza aproximativ 1 ora, sub anestezie locala, comparabila cu o extractie dentara. Integrarea implantului in os se realizeaza in aproximativ 6 luni.

Implantele dentare pot inlocui unul sau mai multi dinti si pot constitui suport pentru, proteze totale sau partiale. Surubul implantat este fabricat din titan sau zirconiu, materiale biocompatibile, incat osul reuseste sa le integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

Perioada realizarii etapelor implantului dentar dureaza intre 3, 6 sau mai multe luni. In tot acest timp se pot realiza lucrari protetice provizorii acolo unde este necesar, pentru a imbunatatii conditiile de viata, pana in momentul finalizarii lucrarilor definitive pe implante.

SISTEM FAST& FIXED BREDENT,GERMANIA

Recomandabil in situatia in care nu mai exista nici un dinte, sau exista mai multi dinti mobili, ce urmeaza a fi pierduti in scurt timp.

Avantajul pe care il ofera acest sistem este acela ca intr-o singura sedinta se extrag dintii mobili, se pozitioneaza implantele si se  realizeaza o lucrare provizorie fixa, asezata pasiv  pe implante.

Pacientul paraseste cabinetul stomatologic cu lucrarea provizorie, adica aspectul estetic este respectat.

Un alt avantaj este traumatizarea osoasa minima si pretul mai mic, comparativ cu situatia clasica, in care se aplica 10-12 implanturi.

 Se plaseaza   4 implante la maxilarul inferior si lucrare provizorie in aceeasi sedinta.

 Se plaseaza   6 implante la maxilarul superior si lucrare provizorie in aceeasi sedinta.

Dupa 4-6 luni,  se realizeaza puntea definitiva,o lucrare protetica totala,fixa, ce se sprijina pe 4 implante la maxilarul inferior.

Dupa 6-8 luni , se realizeaza puntea definitiva,o  lucrare protetica totala ,fixa, ce se sprijina pe 6 implante la maxilarul superior.

 

Implantele dentare sunt afectate de aceiasi factori care au dus la distrugerea sau pierderea dintilor naturali –  igiena orala defectuoasa, fumatul, alcoolul,  neprezentarea la controlul periodic, precum si alti factori ce tin de lucrarea protetica.

Pentru a verifica daca esti eligibil pentru implante, medicul tau va trebui sa verifice cantitatea de os restanta,inaltimea si grosimea ei. Daca osul este insuficient, este necesara o interventie suplimentara de reconstructie osoasa.

Intreaba medicul CTDental pentru mai multe informatii referitoare la implantul dentar.