Contactati-ne la 0737532022
Contactati-ne la 0737532022

Procedurile in stransa legatura cu un implant dentar

In acest articol am decis sa explicam cateva proceduri ce tin de implantologie.

Am optat pentru scrierea acestui articol deoarece foarte multi pacienti nu sunt informati asa cum trebuie in momentul in care medicul stomatolog le spune ca au nevoie de un implant dentar.

 

1. Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai sigura metoda in momentul in care pacientul se prezinta cu unul sau mai multi dinti lipsa.

Procedura nu afecteaza deloc structura celorlati dinti.

De asemenea, implantul dentar poate rezista toata viata daca se respecta regulile de igiena orala si bineinteles controlul periodic la stomatolog.

Implantul dentar este un substituent metalo-sintetic al radacinii ce este plasat in osul arcadei dentare. In timp ce are loc oseointegrarea, se monteaza o lucrare protetica provizorie.

 

2. Ce este osteointegrarea?

Osteointegrarea este procesul prin care in jurul unui implant dentar se formeaza tesut osos. Formarea acestuia este importanta deoarece astfel creste stabilitatea implantului. De asemena, prin osteointegrare implantul dentar se integreaza in organism.

Osteointegrarea poate dura in medie de 3-6 luni.

In functie de cazul clinic si pozitia implantului, osteointegrarea poate dura intre 3 si 6 luni.

 

3. Ce presupune aditia osoasa?

Aditia osoasa presupune o procedura chirurgicala necesara inaintea implantului dentar, depinzand insa de la pacient la pacient.

In urma lipsei dintilor, oasele din zonal or se subtiaza si se resorb.

Deoarece implantul dentar este inserat in maxilar, oasele trebuie sa fie solide pentru a-I oferi implantului o rezistenta crescuta.

 

4. Ce este sinus lifting?

Cavitatea plina cu aer situate la nivelul pometilor se numeste sinus maxilar. Cele doua sinusuri se afla la nivelul pometilor, unul pe partea dreapa si unul pe partea stanga.In momentul in care un dintedin zonele laterale este pierdut, osul se resoarbe in timp, iar sinusurile se extend pentru a ocupa locul dintelui pierdut.

Sinus lifting este o procedura chirurgicala prin care cele doua sinusuri sunt ridicate. Acest lucru este necesar in momentul inserarii unui implant dentar deoarece se va adauga os pentru a-I oferi implantului resistenta si stabilitate.

 

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Tags: