Contactati-ne la 0737532022
Contactati-ne la 0737532022

Dinti albi si curati! Metode de albire dentara acasa!

Cand vine vorba de dantura, cu totii ne dorim dinti albi, fara afectiuni dentare si frumos aliniati.

Insa, multi dintre pacienti nu fac nimic in privinta acestui lucru. Dorinta de a avea un zambet stralucitor este de 10. Insa exista multe impedimente care au drept consecinta amanarea vizitei la stomatolog pentru o albire dentara.

Fie ca este vorba de pretul unui tratament de albire dentara, ce difera tinand cont de procedura prin care se realizeaza (lampa, laser sau gutiere), fie ca este vorba de teama de dentist sau de lipsa de timp de care majoritatea pacientilor “sufera”, aceste piedici stau in calea unor dinti albi si unui zambet stralucitor.

In acest articol ne-am propus sa iti oferim 5 metode pentru dinti albi, metode ce pot fi realizate chiar la tine acasa.

Nu este dificil de realizat, nu presupune nici o suma mare, iar timpul este diminuat.

Este bine de tinut minte insa, faptul ca albirea dentara acasa este mai “slaba” decat albirea dentara in cabinetul stomatologic. Cum? Abirea dentara rezista mai mult timp daca este efectuata in cabinet. De ce? Deoarece se foloseste o tehnologie moderna. Plus de asta, unele dintre metodele pentru dinti albi pot afecta gingia. In cazul unei albiri dentare in cabinetul stomatologic, gingia nu este afectata deloc!

Astfel, va prezentam cele 5 metode de albire dentara acasa, pentru dinti albi.

  1. Zeama de lamaie

Lamaia este folosita in foarte multe cazuri. In ceea ce presupune albirea dintilor, tot ce trebuie sa faci este sa freci dantura aproximativ 5 minute, fie cu o felie de lamaie, fie cu zeama acesteia folosind periuta de dinti.

Este necesar dupa sa te speli pe dinti folosind pasta de dinti. Avand in vedre ca acidul citric afecteaza smaltul dintilor, retine faptul ca nu trebuie sa ai acest ritual mai mult de o data pe saptamana. Rezultatul unor dinti albi se va putea observa dupa cateva saptamani.

  1. Bicarbonat de sodiu

Si acesta este foarte cunoscut, fiind util in foarte multe cazuri. Aplica-l direct pe periuta de dinti si periaza dantura timp de 5 minute. Atentie insa la modul in care periezi dintii pentru a nu irita gingia. La fel ca si ritualul prezentat la punctual 1, nici acesta nu este recomandat sa fie facut de mai multe ori pe saptamana. O singura data este suficient. Si ca sa te asiguri ca da rezultate, poti amesteca bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie.

  1. Sarea

Presara sare pe periuta de dinti atat dimineata, cat si seara pentru niste dinti albi. De asemenea, poti sa o folosesti si in combinatie cu celelalte doua modalitati, insa trebuie sa ai grija ca in momentul in care periezi dintii, sa nu iriti gingia.

  1. Coaja de portocala

 

 

Desi probabil iti va veni greu sa crezi ca te poate ajuta cu ceva coaja de portocala pentru niste dinti albi, ei bine, se poate si este chiar eficienta. Tot ce trebuie sa faci este sa freci dantura cu coaja de portocala in fiecare zi. Este adevarat ca aceasta modalitate necesita o perioada mai lunga pentru un rezultat vizibil, insa la final o sa ai niste dinti albi si stralucitori.

  1. Otetul de mere

Acesta, in combinatie cu praful de copt chiar face minuni. Tot ce trebuie sa faci este sa perezi dintii o data pe saptamana si dupa o perioada vei observa cum dintii tai capata o nuanta mai alba.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Tags: