Contactati-ne la 0737532022
Contactati-ne la 0737532022

Importanta unui consult stomatologic periodic

Cu totii ne dorim sa avem o dantura sanatoasa, fara existenta unor afectiuni endodontice, dar mai ales fara probleme ortodontice.

Ne dorim dinti albi si frumos aliniati, fara sa facem nimic in privinta sanatatii orale, mai ales consult stomatologic periodic.

Este greu de spus, insa adevarat, faptul ca o dantura frumoasa nu exista fara anumite metode de profilaxie care sa intretina sanatatea dintilor, dar si sa previna aparitia afectiunilor dentare de orice tip.

Tot ce este frumos, vine in urma unor compromisuri, sacrificii sau prin munca. In ceea ce priveste o dantura sanatoasa si dinti albi, trebuie sa ne “sacrificam” pentru a putea respecta cateva reguli de baza ale igienei orale si de asemenea, trebuie sa facem un “compromis”: din timpul nostru, trebuie o data la sase luni sa alocam 1 ora pentru consult stomatologic periodic.

Foarte multi pacienti sunt sceptici cand vine vorba de consult periodic. Ei se gandesc fie la faptul ca medicii stomatologi vor doar sa le ia banii pe consultatie, desi pacientii nu au nicio problema dentara, fie ca atat timp cat nu simt nicio durere in zona danturii, inseamna ca nu exista nicio afectiune. Insa acest lucru este complet GRESIT!

Afectiunile dentare, in starea incipienta, nu prezinta nicio durere pe care pacientul o poate lua in calcul si astfel sa faca consult stomatologic. In momentul in care pacientul incepe sa simta o durere atunci cand consuma alimente sau baturi reci sau calde sau si mai grav, atunci cand durerea devine greu de suportat, abia atunci se duce la dentist.

Aceste probleme intervin in dorinta de a avea niste dinti albi si o dantura sanatoasa.

In acest articol ne-am propus sa va oferim cateva motive pentru care un consult stomatologic periodic este necesar.

  1. Examinarea cavitatii bucale si a structurilor inconjuratoare

Consultul incepe cu o discutie intre medic si pacient. Pacientul informeaza medicul asupra oricaror schimbari ce s-au produs de la ultima vizita sau schimbari pe care pacientul le simte.

Medicul examineaza atat datura, cat si gingiile sau alte tesuturi pentru a putea depista orice afectiune.

  1. Igienizarea cavitatii orale

Igienizarea cuprinde procedurile de detartraj, periaj profesional, dus bucal cu air flow. Aceste proceduri au ca rol eliminarea bacteriilor din cavitatea bucala. Detartrajul este metoda prin care tartrul este indepartat, ulterior se foloseste si periajul professional si dusul bucal cu air flow pentru a se asigura o curatare perfecta a danturii.

  1. Depistarea unor carii

Cariile descoperite in faza incipienta sunt mult mai usor de rezolvat si de asemenea mult mai ieftin. Unele probleme endodontice nu au nevoie de anestezie, deoarece fiind foarte mici, acestea nu produc durere pacientului. In momentul in care pacientul se prezinta la stomatolog cu o durere in zona afectata, acesta este un semn ca afectiunea a ajuns la nerv, iar pentru a putea rezolva aceasta problema, medicul stomatolog are nevoie de mai multe sedinte de tratament. Poate acesta este cel mai important motiv pentru care oamenii ar trebui sa se gandeasca de doua ori atunci cand amana un consult stomatologic.

  1. Controlul obturatiilor, lucrarilor protetice sau implanturilor dentare

Daca pacientul are anumite tratamente sau proceduri existente cu atat mai mult trebuie sa vina la consult stomatologic periodic. Implantul dentar, spre exemplu, are nevoie de o ingrijire atenta si corespunzatoare pentru a avea o durata de viata cat mai mare. Medicul stomatolog, in cadrul unei consultatii va observa orice procedura pe care pacientul a suferit-o si analizand-o atent ii va putea spune pacientului in ce stadiu se afla.

Este important sa nu credem ca odata rezolvata o problema, nu trebuie sa mai vizitam stomatologul. Chiar si aceste lucrari, perfect realizate, se pot deteriora daca nu avem grija de ele si daca nu respectam regulile de igiena dentara.

Acestea sunt cele mai importante motive pe care oamenii ar trebui sa le ia in calcul in momentul in care se gandesc ca o consultatie periodica la stomatolog nu inseamna decat pierdere de timp si bani.

Inainte sa ne gandim cat de mult ne dorim dinti albi, ar trebui sa ne gandim daca avem afectiuni dentare despre care nu stiu. Afectiuni dentare ce, cu timpul, se vor transforma in adevarate probleme, mult mai mari si complexe.

Scopul Clinicii CTDental este de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

In cadrul Clinicii CTDental  puteti beneficia de serviciile stomatologice cele mai moderne  disponibile la ora actuala, atat din punct de vedere estetic, functional, cat si al durabilitatii.

In cabinetul nostru, prin atentia si profesionalismul personalului, precum si prin ambientul modern, impreuna cu tehnologia de ultima generatie, incepand  de la aparatura pentru sterilizare, instrumentar si materiale, pana la instalatia de radiologie intraorala, prin toate acestea dorim sa obtinem o atmosfera placuta si sigura pentru pacientii nostri.

Suna pentru o programare la numarul de telefon 0262-227954.

Tags: